Amoxicilina in sarcina

Intrebare:

- Sunt gravida in saptamana 16. La analize din cultura secretiei vaginale au reiesit E. Coli iar la ex. serologic, Listeria avea titrul 1/160. Din cauza ca din antibiograma reiesea ca eram rezistenta la Amoxicilina domnul doctor mi-a dat tratament timp de 7 zile cu Cefuroxim la care eram sensibila. Dupa 2 saptamani la control mi s-a spus ca mai este un pic din E. Coli si mi s-a dat tratament de data aceasta pt. Listeria 1 pastila de amoxicilina la 6 ore in primele 10 zile iar apoi timp de 20 de zile la 8 ore. Este bun atata antibiotic? Normal eu sunt rezistenta la amoxicilina: este posibil sa o iau degeaba? Sunt rezistenta la urmatoarele: amoxicilina; sulfometoxazol si augmentin si sensibila la: cefoperazona; cefuroxim; ofloxacin; ciprofloxacin; norfloxacin; gentamicina; ceftriaxon. Eu nu ma pricep la interpretari de analize sau medicamente deoarece tota viata mea singurele probleme de sanatate au fost faringoamigdalita si banalele raceli. Nu am facut nici bolile copilariei care am inteles ca este posibil sa le fac odata cu copii mei. Este prima mea sarcina, am rh negativ iar sotul meu pozitiv, (anticorpi la 12 saptamani erau absenti), nu am nici un avort sau transplant, tranfuzie sau orice altceva. Ma simt foarte des rau este adevarat asta chiar si acum, dar am inteles ca de la sarcina.

Raspuns:

Nu, nu este bun atata antibiotic. Pe de alta parte Amoxicilina face parte dintre putinele antibiotice care se pot da la nevoie in sarcina, pe cand celelalte enumerate nu se pot da: probabil ca acesta a fost si considerentul alegerii Amoxicilinei.

Eu le sfatuiesc pe pacientele mele care sunt in situatia dv sa nu faca tratament antibiotic. Colibacilul este prezent in mod obisnuit (de regula) in secretia vaginala, iar rezultatul Listeriei este ambiguu. Daca aveti simptome (=manifestari) de boala este bine sa va tratati, daca nu, nu este bine: tratam persoane bolnave, nu buletine de analiza.

Sanatate va doreste,


dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei


www.doctordragomir. ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul