Am luat medicamente nestiind ca sunt insarcinata!

Intrebare:

- Sunt insarcinata in aproape 5 saptamani si imi doresc foarte mult copilul, fiind si prima sarcina. Problema este ca nestiind ca sunt gravida, am luat ciprinol 500 mg 7 zile si 10 zile metronidazol si nizoral exact in primele 10 zile de graviditate. Ginecologul meu spune ca in perioada asta nu poate afecta fatul, fiind pre-organogeneza, ci doar din saptamana a 3-a ar fi fost periculoase. Am mai consultat un alt ginecolog care este sceptic si spune sa urmarim ecografic si daca e, chiuretaj. Dumneavoastra ce parere aveti? Este sau nu periculos pentru fat?

Raspuns:

Primul ginecolog a avut dreptate. Daca asta e varsta de sarcina cand iei ce nu trebuie, poti avea un avort, dar nu un copil malformat.

Urmareste-ti sarcina atent, o ecografie in luna a 2a este esentiala (in primul rand pt a preciza corect varsta sarcinii). Iti stau la dispozitie.

Dr. Elena Voiculescu,

Specialist in obstetrica si ginecologie

Clinica Elite

www.clinicaelite.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Elena Voiculescu

Medic primar obstetrica-ginecologie - tratament miniminvaziv al incontinentei urinare feminine de efort, diagnostic si tratament al afectiunilor genito-mamare si urmarirea sarcinii, consiliere in problemele de cuplu si adolescenta.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul