Administrarea de acid folic in sarcina

Intrebare:

- Sunt insarcinata in 6 saptamani si iau acid folic 5 mg si vitaminele Elevit care contin 0,8 mg acid folic si iau separat acid folic 5 mg. Sunt la a doua sarcina, la prima nu am luat acid folic separat ci numai vitaminele Materna. Nu este cam mult acid folic, nu dauneaza daca este in cantitati atat de mari?

Raspuns: 

Conduitele terapeutice in acest sens variaza de la medic la medic, fiind medici care considera suficienta o doza de 1 mg acid folic pe zi sau chiar 0,6 respectiv 0,8 mg continute in preparatele special concepute petru a asigura suportul de vitamine pe perioada sarcinii.

Acest preparat (acidul folic) are rolul de a prevenii defectele de tub neural iar perioada optima de administrare este reprezentata de perioada preconceptionala cat si de primele 12 saptamani de sarcina.

In momentul in care organismul isi asigura doza necesara zilnica de acid folic, surplusul este eliminat astfel ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta dozei recomandate in cazul dumneavoastra.


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Acid folic Acid folic alimentatie copil Acid folic femei

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul