Acupunctura si durerile de spate in sarcina


Desi acupunctura este foarte putin cunoscuta la noi, spre deosebire de tarile industrializate, in cea mai mare parte a cazurilor oamenii care au auzit de acupunctura au auzit de ea in legatura cu durerile de spate.

Intr-adevar, acupunctura este excelenta in a trata dureri de spate acute sau cronice, indiferent de provenienta lor. Contrastul cu medicina vestica este puternic, aceasta din urma fiind de obicei neputincioasa in fata acestor afectiuni deloc grave, dar extrem de neplacute.

La fel cum acupunctura rezolva durerile de spate in general, acupunctura rezolva si durerile de spate din sarcina. Daca de foarte multe ori durerile de spate se datoreaza ridicarii unor greutati mai mari decat poate persoana respectiva sa duca, in sarcina, durerile de spate se datoreaza unei greutati care timp de 9 luni tot creste.In plus, din cauza burticii crescande poate aparea si o pozitie usor modificata a coloanei fata de pozitia in care gravida ar sta in mod normal. Postura modificata predispune la aparitia durerilor de spate.

De asemenea, cresterea semnificativa a sanilor poate genera o greutate semnificativa aditionala asupra toracelui, care poate si ea cauza dureri de spate toracale.

Acupunctura, ca metoda terapeutica pentru durerile de spate din sarcina, are marele avantaj ca nu are efecte secundare care sa dauneze mamei sau fat ului.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dureri spate sarcina Acupunctura beneficii sarcina

Dr. Octavian Sbarna

Acupunctor

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul