7 momente de care trebuie sa se bucure orice femeie insarcinata

/ / Modificat: 2018-12-27
7 momente de care trebuie sa se bucure orice femeie insarcinata

Exista o vorba veche de cand lumea care sustine ca toate femeile insarcinate au o stralucire aparte; in cele mai multe cazuri, este adevarata, cel putin la suprafata, insa doar o alta viitoare mamica poate intelege ca ai zile cand in ciuda stralucirii exterioare, in interior te simti ca si cum esti pe punctul de a te prabusi.

Intai te confrunti (pare-se cat este ziua de lunga) cu greturi matinale, apoi trebuie sa faci fata arsurilor stomacale, dupa care abia daca iti mai vezi picioarele si somnul este o notiune demult uitata.

Pe langa toate astea, hormonii isi fac de cap si indiferent cat de nerabdatoare esti sa iti tii in brate bebelusul pentru prima oara, nu poti sa nu iti doresti cateva momente de rasfat doar pentru tine (cat inca mai ai timp).

Ei bine, iata cateva modalitati simple prin care sa te relaxezi si sa te bucuri de timp dedicat tie, pentru ca hai sa fim serioase, nimeni nu merita mai mult o sesiune de rasfat!

Acorda putina dragoste picioarelor tale

In ultima vreme, picioarele tale sufera un abuz continuu, incepand de la faptul ca iti sustin greutatea in continua crestere si pana la retentia de lichide, picioarele au nevoie de atentie; cufunda-le in apa calduta, maseaza-le cu o lotiune hidratanta si propteste-le in sus pentru putin odihna bine meritata!

Inchina un pahar

Indiferent daca bautura ta preferata in aceasta perioada este sucul de merisoare sau cel de rodii, orice bautura are un gust mai bun atunci cand este servita dintr-un pahar elegant. In zilele tale cele mai dificile, fa-ti timp si umple un pahar de martini, de sampanie sau de vin cu multe cuburi de gheata, adauga bautura fara alcool, decoreaza cu o felie de lime sau de portocala si inchina in cinstea ta.

Mananca ceva cu adevarat decadent

O felie de pizza cu multa branza, o prajitura sau o farfurie plina ochi de cartofi prajiti? Daca ai pofta de ceva decadent (si total nesanatos), fa-ti de cap pentru ca nu este nimic gresit sa savurezi fara regrete ceva decadent atat timp cat mananci corect in rest.

O zi la spa

Pentru ca in perioada sarcinii corpul tau trece prin multe schimbari pe care nu le poti controla, psihicul tau va avea nevoie de o zi de relaxare la spa din cand in cand. Programeaza un pachet complet cu mani-pedi, un masaj special pentru gravide, o epilare si o coafura fresh care sa te revigoreze si sa te faca sa te simti regina pentru o zi.

Fa o schimbare in garderoba

Da, pantalonii de yoga si tricourile partenerului tau sunt foarte comode, dar nu te ajuta sa te simti ca o zeita; nu este nevoie sa cheltuiesti o gramada de bani, dar iti poti cumpara o pereche de jeansi de calitate si un pulover din casmir sau din bumbac moale care sa te faca sa te simti minunat. Si daca tot suntem la capitolul achizitii, cumpara-ti si o camasa de noapte dantelata, atat tu cat si partenerul tau veti fi bucurosi de investitia facuta! Ah, si nu in ultimul rand, rasfata-te cu o geanta noua si un set de bratari trendy, pana la urma accesoriile sunt definitorii!

Citeste...de placere

Ca orice mamica, vrei sa afli o multime de informatii pretioase inainte de sosirea bebelusului, insa nu exagera petrecand fiecare moment citind carti si blogguri despre cresterea copiilor. Fa o pauza si citeste o carte sau o revista...de placere. Indiferent ca este o revista glossy de fashion sau un roman de dragoste, ideeea este sa evadezi pentru putin timp si sa te relaxezi.

Iesi la cina...si la film

Stii deja asta pentru ca toate prietenele tale cu copiii ti-au spus deja: cand apare bebelusul este mult mai dificil sa planifici o seara doar pentru voi doi, asa ca fa rezervari si iesiti la in oras.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Femeie insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre