4 factori care pot influenta marimea burticii tale

/ / Modificat: 2018-03-19
4 factori care pot influenta marimea burticii tale

Asa cum fiecare copil vine pe lume avand o greutate si o inaltime specifica lui, tot asa si burticile viitoarelor mamici au dimensiuni si forme diferite. Poate ca ti-ai comparat la un anumit moment dat burtica cu cea a prietenei tale sau cu a altor femei insarcinate, insa trebuie sa stii ca nu exista o marime sau un aspect ideal la care sa aspiri.

4 factori care pot influenta aspectul burticii tale

Marimea si aspectul burticii tale sunt stabilite in functie de mai multi factori, cum ar fi pozitia copilului in pantec, inaltimea si greutatea ta si cantitatea de lichid amniotic care exista in sacul amniotic.

1. Pozitia copilului

Pozitia copilului in pantecul mamei poate influenta atat marimea cat si forma burtii.

Daca el este asezat in pozitia anterioara, adica spatele fatului este indreptat catre abdomenul tau si capul si ochii fatului sunt indreptate catre spatele tau, atunci ar trebui sa ai o burtica rotunda, asemeni unei mingi de fotbal. Aceasta este dealtfel si pozitia considerate a fi optima unei nasteri usoare.

Daca este asezat in pozitia posterioara, ceea ce inseamna ca spatele fatului este indreptat catre spatele tau si capul si ochii ii sunt indreptati catre stomacul tau, atunci burtica nu va fi tot asa de rotunda si este posibil sa observe o indentatie usoara in zona ta ombilicala. Nu ar trebui sa iti faci griji in aceasta situatie, pentru ca exista cateva exercitii pe care le poti face pentru a schimba pozitia fatului in uter.

2. Sarcini anterioare

Marimea si forma burticii pot fi influentate si de sarcini anterioare si asta pentru ca dupa pria nastere, muschii nu isi mai pastreaza forma initiala, facandu-i mai slabi si astfel la a doua sarcina burtica va fi vizibila mai devreme si posibil mai mare.

3. Inaltimea si greutatea fatului

Atat inaltimea, cat si greutatea ta afecteaza dimensiunea si forma burticii in sarcina. Daca esti inalta, uterul va creste in sus si nu in fata, ceea ce inseamna ca sburtica nu va fi vizibila decat intr-o etapa mai avansata a sarcinii. Daca esti mai putin inalta insa, uterul se va extinde in fata, ceea ce va face burtica sa para mai mare inca de la inceputurile sarcinii.

4. Cantitatea de lichid amniotic

Sacul amniotic din jurul fatului ajuta la protejarea acestuia impotriva loviturilor mecanice, dar si impotriva germenilor daunatori. Lichidul amniotic din interiorul sacului poate influenta deci marimea burticii tale. Cu cat este mai mult lichid amniotic in interiorul sacului, cu atat mai mare va fi burtica ta. Ceea ce inseamna si ca fatul este bine protejat in interorul uterului. Dimpotriva, atunci cand cantitatea de lichid amniotic este mai mica si burtica ta va fi mai mica si iti va face bebelusul mai susceptibil la acidente sau infectii.

Ce este cel mai important de retinut este ca atat copiii, cat si burticile care ii gazduiesc pana la nastere sunt de mai multe forme si dimensiuni. Nu conteaza daca arati ca si cum urmeaza sa dai nastere unor tripleti, sau daca esti suspectata ca glumesti atunci cand spui ca esti insarcinata, pentru ca burtica ta abia daca este vizibila. Pana la urma, toate burticile sunt unice si la fel de frumoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Burtica Dezvoltare fat sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre