Sotia mea este insarcinata si are varicela!

Intrebare:

- Sotia mea a facut varicela in saptamina 25 si am dori daca se poate sa ne spuneti ce efect are aceasta boala asupra copilului. Sotia a fost regulat la ginecolog iar dupa ultimul control care s-a facut in saptamana 28 doctorul a spus ca ar fi bine sa faca intrerupere de sarcina pentru ca exista riscul ca la copil sa-i fie afectata urechea interna si (sau)sa sufere afectiuni neuro. Suntem foarte suparati si de aceea apelez la serviciile dumneavoastra. As dori sa stim ce sa facem, am dori si o alta parere inaintea luarii unei decizii.

Raspuns:

Da, din pacate exista un anumit risc de afectare neurologica sau a urechii interne. In cazul dv riscul nu este foarte mare, ci de aproximativ 20 la suta (adica probabilitate 0.20), fata de un risc de 55 la suta daca boala ar fi lovit mai devreme, adica in stadii mai timpurii de dezvoltare fetala.

Sfatul meu, bazandu-ma pe considerente de statistica medicala si pe considerente morale este sa duceti sarcina la bun sfarsit.

Sanatate si decizie buna va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul