Sarcina toxica

/ / Modificat: 2011-11-21
Sarcina toxica
Intrebare:

- Intrebarea mea se refera la sarcina toxica. Pana acum am avut cateva sarcini, pe care nu le-am pastrat, insa toate au prezentat simptome de sarcina toxica (stari de voma, de rau si ameteala manifestandu-se in mod permanent). Mentionez ca mama mea a avut cu mine sarcina toxica, o forma destul de urata. Ce trebuie facut in cazurile de sarcina toxica?

Raspuns:

Despre Sarcina toxica sau disgravidia de trimitestrul 1

Sarcina toxica reprezinta o perturbare aparuta in primul trimestru de sarcina, datorita modificarilor produse in organismul femeii de catre starea de gestatie. Nu se cunosc cu exactitate cauzele aparitiei acestei afectiuni, insa se presupune ca ar fi implicate in primul rand modificarile neuro-hormonale.

In cazul prezentei acestei afectiuni, atitudinea vizeaza atingerea a 3 puncte:

  • tratamentul igieno-dietetic (prima masura fiind izolarea gravidei de mediul familial, lucru realizat prin internarea in spital pe perioada tratamentului. Apoi se urmareste ca alimentele care sunt administrate gravidei sa fie proaspete, alimentatie in sine sa fie cat mai naturala; sa se realizeze o hidratare corespunzatoare a gravidei);
  • combaterea varsaturilor care se poate obtine prin administrarea unor medicamente care sa nu interfereze cu o buna dezvoltare ulterioara a sarcinii si implicit a fatului (de exemplu Plegomazin, Emetiral);
  • inlaturarea dezechilibrelor metabolice existente prin administrarea de perfuzii care sa completeze substantele pierdute.

  • Daca apare riscul evolutiei spre o stare grava caracterizata prin dezechilibre metabolice ireversibile se poate indica evacuarea sarcinii prin chiuretaj uterin.

    Alte probleme in sarcina

    Sarcina cu ou clar sau fara embrion

    Sarcina molara

    Placenta abruptio

    Placenta previa

    Dezlipirea de placenta in sarcina

    Hemoroizii in sarcina

    Sarcina ectopica

    RH-ul negativ in sarcina

    Sangerari vaginale in sarcina

    Batai neregulate ale inimii fatului

    Infectia urinara in sarcina

    Anemia fetela in sarcina

    Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Taguri Sarcina toxica

    Articole recomandate

    Citeste si despre