Sarcina toxica

Intrebare:

- Intrebarea mea se refera la sarcina toxica. Pana acum am avut cateva sarcini, pe care nu le-am pastrat, insa toate au prezentat simptome de sarcina toxica (stari de voma, de rau si ameteala manifestandu-se in mod permanent). Mentionez ca mama mea a avut cu mine sarcina toxica, o forma destul de urata. Ce trebuie facut in cazurile de sarcina toxica?

Raspuns:

Despre Sarcina toxica sau disgravidia de trimitestrul 1

Sarcina toxica reprezinta o perturbare aparuta in primul trimestru de sarcina, datorita modificarilor produse in organismul femeii de catre starea de gestatie. Nu se cunosc cu exactitate cauzele aparitiei acestei afectiuni, insa se presupune ca ar fi implicate in primul rand modificarile neuro-hormonale.

In cazul prezentei acestei afectiuni, atitudinea vizeaza atingerea a 3 puncte:

 • tratamentul igieno-dietetic (prima masura fiind izolarea gravidei de mediul familial, lucru realizat prin internarea in spital pe perioada tratamentului. Apoi se urmareste ca alimentele care sunt administrate gravidei sa fie proaspete, alimentatie in sine sa fie cat mai naturala; sa se realizeze o hidratare corespunzatoare a gravidei);
 • combaterea varsaturilor care se poate obtine prin administrarea unor medicamente care sa nu interfereze cu o buna dezvoltare ulterioara a sarcinii si implicit a fatului (de exemplu Plegomazin, Emetiral);
 • inlaturarea dezechilibrelor metabolice existente prin administrarea de perfuzii care sa completeze substantele pierdute.

 • Daca apare riscul evolutiei spre o stare grava caracterizata prin dezechilibre metabolice ireversibile se poate indica evacuarea sarcinii prin chiuretaj uterin.

  Alte probleme in sarcina

  Sarcina cu ou clar sau fara embrion

  Sarcina molara

  Placenta abruptio

  Placenta previa

  Dezlipirea de placenta in sarcina

  Hemoroizii in sarcina

  Sarcina ectopica

  RH-ul negativ in sarcina

  Sangerari vaginale in sarcina

  Batai neregulate ale inimii fatului

  Infectia urinara in sarcina

  Anemia fetela in sarcina

  Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri Sarcina toxica

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Tu intrebi,
  mamicile raspund.

  0
  Buna seara
  0
  Sarcina pierduta sau nu?
  0
  Sarcina
  intreaba orice »

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul