Sarcina si placenta matura

Intrebare:

- Sunt o viitoare mamica, insarcinata in 37 de saptamani, iar doctorul meu mi-a gasit placenta matura. Intrebarea mea este ce insemna aceasta placenta matura si cum se formeaza ea. Ce factori produc acesta placenta matura?

Raspuns:


 

In mod normal, de la aceasta varsta de sarcina, o placenta matura nu reprezinta chiar o problema deoarece, incepand cu aceasta varsta gestationala putem considera ca sarcina a ajuns la termen.

Denumirea de placenta matura se concretizeaza analizand aspectul ecografic al acesteia; problema este ca aceasta placenta sa nu apara ecografic "imbatranita" (de regula acest aspect este dat de vizualizarea impregnarilor calcare) – situatie in care functiile acesteia devin insuficiente.

Chiar daca termenul in sine nu reprezinta un semnal de alarma, este bine ca incepand de acum vizitele la medic sa se faca saptamanal, deoarece trebuie apreciata oportunitatea mentinerii in spital pentru a naste.


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii speciali

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Placenta sarcina

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul