Sarcina si fibromul

Intrebare:

- Avem o problema si nu stim ce sa facem, prietena mea are un fibrom de 10 cm, ea fiind insarcinata in luna a 4 - a , si nu este dezvoltata ca pentru aceasta varsta, ce sa facem? Sunt sanse sa tina copilul?

Raspuns:


 

Foarte rau ca prietena dv a ajuns in situatia de a fi insarcinata in aceasta luna fara sa-si trateze acest imens fibrom. Desi sunt multe riscuri (avort spontan, distocie, etc) totusi sunt sanse bune sa ajunga cu succes la termen, iar daca ajunge la termen singura problema este cea de greutate subnormala, ceea ce de obicei se recupereaza.

Trebuie considerata o sarcina cu risc foarte crescut care trebuie atent supravegheata cu ajutorul unui obstetrician care sa aiba nu numai o mare experienta, dar sa vina imediat la spital in cazul in care ar fi nevoie de o internare in regim de urgenta.

Este bine sa discutati dinainte cu obstetricianul acest aspect delicat si sa obtineti un angajament din partea lui, impreuna cu numarul de telefon mobil. Trebuie facute ecografii in fiecare luna sau chiar mai des daca obstetricianul apreciaza necesar. Gasiti o clinica cat mai aproape de casa.


Faceti-va un plan pentru situatii de urgenta (cele mai neplacute pot aparea in trimestrul II de sarcina, mai ales in luna a VI-a), plan care trebuie sa cuprinda urmatoarele aspecte: fiti siguri ca ati inteles explicatiile doctorului privitoare la semnele de alarma; de stabilit cine si cu ce mijloace o duce pe prietena dumneavoastra la spital (serviciul public de ambulanta e bine sa reprezinte "planul B"); sa aveti la indemana intotdeauna un mijloc de comunicare; sa existe o geanta pregatita care sa contina cele necesare (acte, bani, periuta de dinti etc). Pentru toate acestea e intelept sa pregatiti de pe acum o suma in jur de 1000 de Euro.

dr. Mihnea Dragomir,

specialist in medicina familiei.

www.doctordrago mir.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Acetat ulipistral fibrom uterin

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul