Sarcina si analgezicele

Intrebare:

- E posibil sa fiu insarcinata si m-a tras curentul si am avut dureri de ureche, gat, masea. Asa ca am luat in 4 zile: 1 algocalmin, 1 paduden 200mg, 3 nurofen capsule moi 200mg, 2 faringosept si strepsils intensiv vreo 3. Am avut menstruatia pe 4 martie, ciclul este neregulat de 26-29 de zile, contacte neprotejate pe 15 martie(dar am facut la 10 zile de la acest contact un test si a iesit negativ),21 martie,etc. Pastilele le-am luat in perioada 19-22 martie. As dori sa stiu daca aceste pastile pot afecta in vreun fel eventuala sarcina si daca rezultatul testului de sarcina la 10 zile de la contact e sigur?

Raspuns:


 

Algocalminul este un produs analgezic puternic avand si valoare antipiretica (impotriva febrei), fiind folosit chiar si pe perioada sarcinii.

Paduden-ul si Nurofen-ul reprezinta antiinflamatoare nesteroidiene care au la baza ibuprofenul, compus a carui administrare nu este recomandata in sarcina; insa, in situatia in care ati administrat aceste produse, acest fapt nu reprezinta o indicatie pentru intreruperea evolutiei sarcinii.

Faringosept-ul si Strepsils-ul nu prezinta contraindicatii pentru administrarea in sarcina. Deci medicatia administrata nu constituie un motiv de ingrijorare; totusi - in continuare - pentru bunul mers al sarcinii si pentru a avea un copil sanatos, va recomand sa efectuati controalele periodice lunare la medicul obstetrician, pentru a putea depista din timp orice modificare in starea de sanatate a dumneavoastra sau a fatului; de asemenea, este necesar sa-i comunicati medicului obstetrician despre eventualele manifestari clinice ce vor apare in urmatoarea perioada.


Pentru confirmarea diagnosticului de sarcina va recomand un consult de specialitate (testul de sarcina se pozitiveaza la 10-14 zile de la contactul sexual considerat fecundant) care poate sa cuprinda pe langa examinarea clinica si o evaluare ecografica (ecografic sarcina poate fi vizualizata dupa 4-5 saptamani de evolutie).

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie - Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist< /u>

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul