Relaxarea de simfiza

Intrebare:

- Ce este relaxarea de simfiza si poate aceasta constitui un motiv pentru operatia de cezariana? Se poate agrava in cazul unei nasteri naturale? In cazul primei sarcini, am nascut normal un copil de 4500g si nu am putut merge aproape o luna, iar acum sunt din nou insarcinata in 36 de saptamani.

Raspuns:


 

In mod normal, in timpul nasterii pe cale vaginala se produce o usoara disjunctie a acestei articulatii, mai ales in cazul unor feti macrosomi (feti cu greutatea mai mare de 4000 de grame); insa tot la fel de normal ar fi ca aceasta modificare sa fie reversibila.

Daca aceasta departare a oaselor care alcatuiesc articulatia simfizara pubiana nu este reversibila, iar gradul afectarii este considerat de catre medicul ortoped destul de avansat, acesta din urma poate indica in scris recomandarea sa de terminare a nasterii prin operatie cezariana.

Medicul ginecolog va aprecia la rândul sau conditiile de nastere si daca dumneavoastra aveti aceasta recomandare de la medicul ortoped, poate recurge la o astfel de interventie pentru finalizarea nasterii.


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


 • Detalii specialist
 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Tu intrebi,
  mamicile raspund.

  0
  Buna seara
  0
  Sarcina pierduta sau nu?
  0
  Sarcina
  intreaba orice »

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul