Medicul Adrian Marinescu, semnal de alarma pentru femeile insarcinate despre infectia cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-08-11
Medicul Adrian Marinescu, semnal de alarma pentru femeile insarcinate despre infectia cu coronavirus

O tanara in varsta de 33 de ani din Alba Iulia, insarcinata in 25 de saptamani, confirmata cu noul coronavirus, a decedat vinerea trecuta in izolatorul Sectiei de ATI a Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia.

Tanara insarcinata ar fi contractat virusul de la fratele ei, care s-a intors recent din Spania. In urma cu aproximativ o saptamana, mama tinerei, confirmata la randul ei cu noul coronavirus, a decedat, mai arata sursa citata.

Dupa acest caz, doctorul Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Clinic Matei Bals din Capitala, a tras un semnal de alarma si a explicat ca gravidele au risc crescut de a face complicatii grave daca se infecteaza.

Dr. Adrian Marinescu spune  ca femeile însarcinate trebuie sa evite zonele aglomerate si sa faca pauza de la portul mastii o data la doua ore. 

In cazul gravidelor, sustine medicul sef de la ATI, infectia cu virusul SARS-CoV-2 este si mai periculoasa, pentru ca ele sunt mai predispuse la a face tromboze. Practic, se pot forma cheaguri de sange care pot migra catre zone vitale ale organismului.

„In timpul sarcinii, cu siguranta avem modificari ale coagularii, si atunci sunt doua mecanisme. Pe de o parte este actiunea virusului care de asemenea determina modificari asa cum bine stim la nivelul coagularii, si vine si sarcina. Factori de risc înseamna si sarcina, nu numai afectiunile cronice sau varsta, pentru aceste persoane, si aici as trage un semnal de alarma, este foarte important sa fie o evaluare si monitorizare corecte, pentru ca exista riscul ca în momentul initial sa fie asimptomatica, si pe urma sa evolueze din pacate într-un interval scurt de timp, cu complicatii importante, asa cum s-a întammplat aici. Nimeni nu ar trebui sa poarte masca pe o perioada lunga de timp, fara sa existe pauza, pentru ca este clar ca este o oxigenare redusa”, a spus dr. Adrian Marinescu, medic infectionist la Institutul Matei Bals, conform Mediafax. 

Sursa: mediafax.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre