Greseli pe care le fac adesea gravidele

/ / Modificat: 2014-04-29
Greseli pe care le fac adesea gravidele

art_4_sarcina_fumat_fertilitate_fatSarcina este o perioada extrem de frumoasa din viata ta, dar si una in care trebuie sa fii cu ochii-n patru la tot ce faci si ce mananci. Orice miscare gresita te poate costa sanatatea viitorului tau bebelus. Iata ce greseli fac adesea femeile insarcinate!

Alimentatia

Alimentatia este unul dintre lucrurile la care trebuie sa fii foarte atenta in sarcina. Exista destul de multe alimente care sunt interzise. Printre cele mai periculoase sunt:

  • carne cruda (peste, fructe de mare etc.);
  • ou crud;
  • ficat;
  • lapte crud;
  • crema de branza;
  • mezeluri;

alimente_sarcina_1De asemenea, nici adoptarea premisei "mananc pentru 2, am voie sa consum orice" nu este foarte sanatoasa si te poate costa sanatatea sarcinii, si implicit a ta. Dieta echilibrata si bogata in vitamine si nutrienti esentiali este cea mai indicata in aceasta perioada.

Iata cateva sfaturi si recomandari de la mamicile din comunitatea Copilul.ro, care pe forumul site-ului au discutat despre greselile din alimentatia gravidelor.

Iata cateva dintre ele:

Niconor: Eu am incercat sa ma hranesc cat mai sanatos posibil. In primele luni a fost mai greu pt ca am avut niste greturi groaznice si nu puteam manca mai nimic, slabind si 2 kg. De-abia dupa 3 luni am inceput sa mancanc normal. Mancam fructe si legume, carne, lactate, unele produse de panificatie in cantitati rezonabile, in sensul ca nu mancam cat pt doi. Am evitat branza feta si branza cu mucegai care contin nu stiu ce fermenti contraindicati in sarcina.

Ruxidada: As atrage atentia ca legumele si fructele trebuie temeinic spalate, produsele lactate trebuie sa fie din cele pasteurizate, iar carnea trebuie sa fie bine facuta - nu in sange.

Dama de pica: Eu am evitat in sarcina conservele, carnea tocata, branza de la tarani, micii etc.

Lolita si Kevin: In sarcina am mancat multe lactate, carne bine prajita (cu toate ca nu-mi place), peste, alimente ce contin fier, multe legume si fructe proaspete. Nu am mancat dulciuri, cafeina, grasimi, prajeli, baututi acidulate. De fapt tot ce am mancat in sarcina mananc si acum.

Fumatul

Multe femei renunta cu greu la acest viciu chiar si atunci cand raman insarcinate. Ele merg si pe premisa ca este mai bine sa continue sa fumeze decat sa se lase pentru ca altfel fac rau bebelusului.

Este adevarat ca este mai indicat sa te lasi de fumat inainte de a ramane insarcinata. Insa fumatul ramane la fel de nociv si poate determina aparitia unor probleme foarte grave la fat. Acesta poate afecta dezvoltarea pulmonara si cerebrala a bebelusului. De asemenea, acesti copii se nasc cu un mare risc de a dezvolta astm.

Dieta de slabit

art_dieta_sarcinaDaca ai ramas insarcinata cu cateva kilograme in plus fata de cat intentionai sa ai la momentul conceptiei, nu incerca sa le dai jos tocmai acum. O dieta tinuta in sarcina atrage o multime de riscuri la fat: acesta nu isi mai poate procura elementele nutritive esentiale si se poate naste subdezvoltat, cu greutate prea mica la nastere si este predispus la o multime de afectiuni.

Epilatul cu ceara

Epilarea cu ceara in sarcina nu este periculoasa in toate cazurile. Exista femei care suporta foarte bine acest tip de epilat fara sa aiba probleme. Insa in multe cazuri exista pericolul spargerii venelor de sange si crearea unui aspect de panza de paianjen la suprafata pielii. Pot aparea diverse afectiuni frevente ale pielii in sarcina. Aceasta este cauzata de schimbarile hormonale si de la nivelul circulatiei sanguine in sarcina.

Unele tratamente spa si de salon

In incercarea de a te pastra cat mai frumoasa pe perioada sarcinii si de a avea grija de piele si de silueta continui sa frecventezi saloanele spa si in timpul sarcinii. Insa trebuie sa fii foarte atenta pentru ca exista o serie de tratamente care sunt periculoase in sarcina:

  • impachetari;
  • produse cu ftalati;
  • tratamente corporale care includ temperaturi ridicate;
  • sauna;
  • bai fierbinti;
  • solar etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Probleme sarcina Piele sarcina Fumat sarcina Epilare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre