Dilatatia ventriculara in sarcina

Intrebare:

- Sunt insarcinata in 24 saptamani. In urma cu o saptamana am facut ecografia morfologica si mi s-a spus ca bebeul meu are ventricolii cerebrali la limita superioara, mai exact cornul posterior cu diametrul de 9.1 mm. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna asta si daca acest lucru constituie o problema de sanatate pentru copilul meu.

Raspuns:


 

Dilatatia ventriculara evidentiata ecografic reprezinta in mod curent semnul unei afectiuni fetale, fie ca este vorba de o malformatie sau de o crestere a lichidului intracerebral (hidrocefalie) ori de alte modificari care pot determina aparitia acestei modificari.

Insa valoarea determinata in cazul fatului dumneavoastra se afla la limita superioara deci nu a depasit limita valorii normale, nesemnificand inca nimic patologic. Ceea ce este important pe mai departe este constientizarea importantei unei bune monitorizari a sarcinii cu urmarirea in dinamica a evolutiei dezvoltarii fatului si implicit a modificarilor care pot apare la nivelul ventricolilor cerebrali.


De asemenea va sugerez sa repetati analizele referitoare la treponema pallidum (analizele care identifica prezenta sifilisului), una din cauzele relativ frecvente ale dilatatiei ventriculare fetale.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


 • Detalii specialist
 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Tu intrebi,
  mamicile raspund.

  0
  Buna seara
  0
  Sarcina pierduta sau nu?
  0
  Sarcina
  intreaba orice »

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul