Anemia feripiva afecteaza sarcina?

Intrebare:

- 1. Daca am anemie feripriva, aceasta poate influenta negativ sarcina in conditiile in care, totusi, regimul alimentar este echilibrat? 2. La nivelul mainilor am o iritatie care se manifesta sub forma unor formatiuni purulente, care dispar cand le dau cu fluocinolon. Am urmat o serie de tratamente, insa apar in continuare si mi s-a spus ca nu voi scapa de ele; afecteaza sarcina in vreun fel? Dermatologul mi-a spus ca nu ar fi nici o problema si ca pot utiliza fluocinolon pe durata sarcinii. Ce credeti? Mi s-a pus diagnosticul de eczema, dar de curand am aflat ca anumiti factori externi ar declansa aparitia lor.

Raspuns:

1. Anemia feripriva afecteaza sigur sarcina si trebuie tratata! Imaginati-va ca bebele mananca si respira prin sangele dumneavoastra, care e diluat!  

2. Fluocinolonul local se absoarbe in cantitati minime, nu e periculos pentru copil (cum este anemia!)

Dr. Elena Voiculescu,

Specialist in obstetrica si ginecologie

Clinica Elite

www.clinicaelite.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Elena Voiculescu

Medic primar obstetrica-ginecologie - tratament miniminvaziv al incontinentei urinare feminine de efort, diagnostic si tratament al afectiunilor genito-mamare si urmarirea sarcinii, consiliere in problemele de cuplu si adolescenta.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Tu intrebi,
mamicile raspund.

0
Buna seara
0
Sarcina pierduta sau nu?
0
Sarcina
intreaba orice »

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul