O femeie de 272 de kilograme a nascut cel mai mare copil din lume. Medicii au crezut ca sunt 2 sau 3 bebelusi

/ / Modificat: 2020-07-24
O femeie de 272 de kilograme a nascut cel mai mare copil din lume. Medicii au crezut ca sunt 2 sau 3 bebelusi

O femeie din Australia, care are o greutate de 272 de kilograme a nascut cel mai mare copil din lume. Baietelul a cantarit 18 kilograme la nastere. Medcii au fost costernati, pentru ca o astfel de nastere este miraculoasa. 

Potrivit ziarului Vanguardia, unul dintre medici a spus: „Am crezut ca sunt doi sau trei bebelusi, dar nu, a fost doar unul, foarte mare si robust. Evident ca va fi un jucator de rugby ”, a glumit el dupa nastere. Bebelusul s-a nascut prin cezariana si, desi medicii obisnuiesc sa vada tot felul de nasteri, acest caz i-a socat: „Ne-am ocupat anterior de femeia supraponderale, dar aceasta nastere va ramane in amintirea noastra pe viata”, au declarat ei.

Obezitatea in sarcina 

Obezitatea in sarcina prezinta riscuri mari atat pentru mama, cat si pentru copil. De fapt, este un miracol faptul ca aceasta femeie, care cantareste 272 de kilograme a putut sa continue cu o sarcina normala. Fiul ei, care a cantarit 18 kilograme, s-a nascut fara probleme. Cu toate acestea, copilul va trebui sa fie supus unor verificari medicale riguroase in primii ani de viata.

Potrivit Laobesidad.org, exista o serie de tulburari care pot fi cauzate de obezitate in timpul sarcinii:

Diabet gestational

Femeile care sunt obeze au mai multe sanse sa aiba diabet in timpul sarcinii decat femeile care au o greutate normala.

Preeclampsia

Exista un risc crescut de a dezvolta hipertensiune arteriala si proteine ​​in urina dupa a 20-a saptamana de sarcina la femeile obeze.

Infectii urinare

In timpul sarcinii, femeile obeze prezinta un risc crescut de infectii ale tractului urinar.

Tromboza

Femeile obeze prezinta un risc crescut pentru o boala grava in care se formeaza un cheag de sange in interiorul unui vas de sange.

Apnee obstructiva de somn

Pot avea un risc crescut pentru o tulburare de somn care poate fi severa si in care respiratia se opreste si incepe in mod repetat. Sarcina poate agrava si apneea de somn obstructiva existenta.

Intarzieri ale nasterii

Obezitatea creste riscul ca sarcina sa dureze peste data scadenta preconizata

Obezitatea la nou-nascut

Pe de alta parte, este nevoie sa demontam mitul potrivit caruia un copil „dolofan” este mai sanatos decat unul mai slab. Obezitatea la nou-nascuti este o afectiune cunoscuta sub numele de macrosomie si este de o importanta vitala sa stim cat de riscanta poate fi o greutate mare pentru un copil. Unii predictori ai macrosomiei sunt: ​​cresterea excesiva a fatului, diabetul familial si o grosime a placentei mai mare de 4 centimetri.

Daca mama copilului are diabet, copiii care se nasc cu greutate mare au un indice de risc ridicat in a avea probleme cu reglarea glicemiei proprii. In consecinta, unele complicatii ale bebelusilor cu macrosomie pot fi: - icter - hipoglicemie - scurtari ale respiratiei - policitemie (nivel de celule rosii prea mari) - hiperbilirubinemie (nivel excesiv de bilirubina)

Importanta controalelor de la sarcina

Este vital ca controalele la femeile gravide sa fie efectuate din primul moment. Obezitatea femeii care este insarcinata prezinta riscuri severe nu numai pentru ea, ci si pentru viata pe care o duce. Nu este vorba de a avea un copil „dolofan”, ci de un copil sanatos si puternic. Sarcina este momentul in care trebuie sa mancam cel mai sanatos, pentru a ne hrani pe deplin copilul. Este necesar sa se evite „caloriile goale” in sarcina si sa se creasca in greutate treptat si masurat. 

Sursa: https://www.familias.com/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre