Ea este minunea mea

/ / Modificat: 2011-10-10
Ea este minunea mea

Mamica daniela_suia


Mamica daniela_suia

Povestea mea incepe in luna iulie 2009. Imediat, dupa o nunta ca in povesti, eu cu sotul am plecat intr-o mini luna de miere. A fost superb, ca un vis.

Dupa o saptamana petrecuta la mare, a trebuit sa ne intoarcem acasa, doar ca, fara sa ne dam seama, ne-am intors 3. Ne doream tare mult un bebe, care sa ne umple inimile de bucurie dar, am zis ca cel mai bine ar fi sa "vina" dupa nunta noastra.

Ma simteam din ce in ce mai rau, stari de greata, somnolenta, dar nici o clipa nu mi-a trecut prin gand ca minunea s-a intamplat. Am luat un test de sarcina...si surpriza!...au iesit 2 liniute. Mie tot nu imi venea sa cred.

graviduta_viitor_tatic_burtica10 teste si toate erau cu 2 liniute!



Am mai stat cateva zile si am mai luat un test...iar 2 liniute. In total am luat cred ca 10 teste ...si toate erau cu 2 liniute! M-am dus la medicul ginecolog (eu parca tot nu eram convinsa) si bineinteles ca mi-a confirmat faptul ca peste 9 luni voi fi mamica. Eram insarcinata in 6 saptamani si 5 zile. A fost cea mai mununata veste din viata mea de pana in acel moment.

Am avut o sarcina normala pana la ecografia 4D. Aici mi s-a spus ca bebe ar avea rinichi polichistici. Nestiind despre ce este vorba, nu m-am speriat foarte tare. Am sunat medicul ginecolog, care m-a chemat de urgenta la spital.

Deja am inceput sa imi pun semne de intrebare. M-a consultat impreuna cu un alt medic si mi-a zis ca asa este...copilul are rinichi polichisti si mi-a explicat ca este destul de grav, ca nu exista tratament si singura solutie ar fi fost transplantul. M-a intrebat daca vreau sa mai tin copilul sau nu. Fara nici o ezitare am spus ca DA.


Pe data de 01.04.2010, dimineata pe la 7, m-am trezit cu mici contractii. S-a trezit si sotul meu care nici nu stia cum sa reactioneze. Primul lucru a fost sa o sun pe mama si sa o intreb daca ceea ce simteam eu in momentul acela prevesteste nasterea fetitei noastre.

Travaliul si nasterea fetitei

Mi-a confirmat lucrul acesta. Dar era o problema pentru ca sotul trebuia sa se duca neaparat pana la serviciu pentru a deschide service-ul unde lucreaza si nu ma putea duce la spital. Totul se intampla intr-o zi cand era greva generala la RATB si METROREX!

Am sunat nasii de cununie si mi-au zis ca ajung imediat la mine. Dupa 5 minute, m-au sunat si m-au intrebat daca nu cumva este o pacaleala de 1 aprilie! Le-am zis clar ca nu si i-am rugat sa se grabasca.

Am ajuns la spital inaintea doctoritei (nu va puteti imagina pe la ora 8 ce trafic putea fi pe strazile Bucurestiului din cauza grevei). A ajuns doctorita, mi-a facut un control si mi-a zis ca este un travaliu fals si ca ma tine putin sa imi puna o perfuzie.

nou_nascut_incubatorDe fapt m-a pacalit :)). Mi-a pus perfuzia si pana la ora 3 imi tot spunea ca ma lasa sa plec, dar sa mai stau putin, sa mai stau putin si... mai imi facea cate un control. La ora 3, i-a zis unei asistente sa ma duca la sala de nasteri. Am nascut la ora 17:50 o fetita de 2950g si 50 cm.

Medicul neonatolog, stiind de diagnosticul pus fetitei mele la ecografia 4D, i-a facut consultul si mi-a dat vestea: copilul are rinichi polichistici. Dupa ce am petrecut 5 zile in spital (chiar si sarbatorile Pascale), mi-a dat drumul acasa, si, bineinteles, mi-a dat o trimitere catre spitalul  Grigore Alexandrescu.



Momentul adevarului


Asa se face ca, atunci cand fetita mea avea 7 zile, noi umblam prin spitale. Ne-a luat in observatie un medic si ne-a trimis sa facem o ecografie fetitei. Am intrat eu cu fetita si a venit momentul adevarului. Medicul de acolo ne-a spus ca avem o fetita perfect sanatoasa.

Am iesit de acolo plangand in hohote, sotul nu stia ce s-a intamplat. Dupa ce m-am linistit, i-am spus ca fetita este sanatoasa. Cu acele ecografii, m-am intors la medicul care ne avea sub observatie si mi-a dat diagnosticul: fetita ARE rinichi polichistici.

Am crezut ca innebunesc. M-a chemat a doua zi ca sa ii faca urografie. Nu va puteti imagina prin cate am trecut in acea zi. I-a pus fetitei o branula in piciorus pentru a putea sa ii bage substanta de contrast, a trebuit sa mergem in alta cladire sa ii faca urografia.



A trebuit sa tin copilul nemiscat pentru a putea sa ii faca radiografiile. In fine, a venit medicul pentru a citi radiografiile si am observat ca era acelasi medic care mi-a zis ca fetita este sanatoasa. S-a uitat la radiografii si mi-a zis din nou ca am o fetita sanatoasa.

fetita_bentita_ochi_albastriSi-a amintit ca mi-a mai zis o data lucrul acesta, intrebandu-ma de ce a mai fost nevoie sa chinuiesc fetita. I-am explicat ca asa mi-a zis medicul care ne tine sub observatie. Am luat si radiografiile si m-am intors in cladirea in care il putem gasi pe medicul care a cerut sa i se faca radiografie.

Dupa indelungi asteptari (copilul avea 9 zile) am dat de ea...s-a uitat la ele si mi-a zis ca pot pleca pentru ca fetita este sanatoasa. Am uitat ca eram suparata pe ea, ca am chinuit copilul degeaba si ca am asteptat-o atat. Imi venea sa o iau in brate si sa o pup.

Si, pentru ca mi s-au dat diagnostice diferite, cand fetita avea 7-8 luni, m-am dus la o clinica particulara si am solicitat inca o ecografie la rinichi. I-am dus si ecografiile si radiografiile pe care le aveam si diagnosticul final era ca fetita este sanatoasa.

Acum are 1 an si 2 luni si este minunea mea. Si acum ma mai intreb din cand in cand ce s-ar fi intamplat daca nu pastram sarcina, cine mai avea o printesa sanatoasa si superba ca a mea? Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar asta se intampla in tara noastra!

Povestea ta de sarcina poate aparea aici!

Trimite-ne povestea ta pe e-mail la info@copilul.ro sau posteaz-o pe blogul tau si trimite-ne link-ul.

Nu uita sa ne trimiti pe mail si fotografii cu tine in timpul sarcinii si cu bebelusul tau!




Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Povesti sarcina Malformatii congenitale fat

Articole recomandate

Citeste si despre