Mituri despre sexul in sarcina

/ / Modificat: 2016-07-27
Mituri despre sexul in sarcina

Sexul in sarcina ramane un aspect delicat pentru cuplurile care asteapta un copil. In vreme ce restrictiile medicale se aplica doar in cazuri exceptionale, viitoarele mamici evita sa faca dragoste cu partenerul din pricina mai multor mituri care anunta riscuri false in acest sens. Sexul si sarcina nu sunt doua concepte care se exclud reciproc, dimpotriva.

Foto: blogspot.com

Activitatea sexuala intr-o sarcina normala poate aduce beneficii diverse, de la o mai buna conditie fizica a mamicii, pana la mentinerea unei relatii apropiate cu viitorul tatic.

Iata care sunt miturile carora gravidutele fara probleme de sanatate nu trebuie sa le dea crezare.

Sexul in timpul sarcinii poate afecta fatul

Bebelusul in plina dezvoltare este protejat in totalitate de sacul amniotic, astfel ca nicio miscare atletica nu poate cauza un traumatism atat de puternic, incat fatul sa fie afectat prin penetrare. In plus, cervixul inchis este o bariera de nepatruns pentru penis, oricat de impresionante ar fi dimensiunile acestuia.

Sexul in timpul sarcinii poate rani mamica

In timp ce pozitia misionarului cu barbatul deasupra poate fi neplacuta pentru mamica, experimentarea unor alte ipostaze pentru a face dragoste permite desfasurarea unui act sexual fara accidente. Pozitiile in care femeia sta deasupra sau pe o parte sunt ideale, intrucat graviduta poate sa controleze profunzimea penetrarii cu usurinta si nu risca sa simta disconfort.

Poti incerca si varianta in care sa te asezi in poala partenerului, din aceleasi motive. Exista foarte multe situatii in care femeile reusesc sa aiba primul lor orgasm dupa ce raman insarcinate, datorita gradului mult mai mare de excitatie nervoasa din zona genitala.

Sexul in timpul sarcinii poate induce travaliul prematur

Stimularea sanilor in ultima perioada a sarcinii poate, intr-adevar, sa provoace contractii suficient de puternice pentru inducerea travaliului. Aceasta exceptie se aplica insa in foarte putine cazuri, iar inainte de ultima luna de sarcina riscul este in totalitate exclus. Singurele situatii in care medicul obstretician recomanda abstinenta vizeaza o sarcina cu risc, evaluata dupa mai multi factori: pierderile de sarcina anterioare, ruptura membranelor, placenta previa (placenta acopera cervixul si poate fi afectata) sau sangerarile vaginale.

Sexul oral in sarcina este periculos

Sexul oral in timpul sarcinii nu implica niciun factor de risc. Mai mult decat atat, este o optiune convenabila atunci cand penetrarea devine neplacuta. Singura metoda de precautie semnalata de medici este ca partenerul sa nu sufle cu putere in vagin (acest lucru poate conduce la formarea de bule de aer in fluxul sanguin).

Sexul in timpul sarcinii poate provoca avort

Simptomele frecvente pe care le resimti dupa sex (mici intepaturi in zona abdominala, usoare contractii) nu pot conduce la un avort spontan. Senzatiile de acest tip survin in urma intinderii usoare a muschilor uterini.

Scurgerile dupa actul sexaul in timpul sarcinii anunta pierderea copilului

Sangerarile din timpul sarcinii sunt, de regula, motive intemeiate pentru un control medical. Cu toate acestea, scurgerile usoare dupa sex in perioada de graviditate nu anunta iminenta pierderii copilului, ci survin in urma atingerii cervixului sensibil si puternic vascularizat. Cata vreme fluxul nu este abundent, ingrijorarea este nejustificata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre