Lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre sexul in sarcina

/ / Modificat: 2018-05-22 00:00:00

Despre sarcina si sexualitate nu se vorbeste foarte des in acelasi context, desi daca esti insarcinata, cu siguranta ai avut relatii sexuale.

Totusi, subiectul sexualitatii atunci cand esti insarcinata se pierde adesea printre conversatiile despre bebelusul pe cale se apara, cu cine va dormi, ce va manca, la ce scoala va merge, sau pur si simplu nu este abordat atunci cand se discuta despre cum se simte viitoarea mamica si care este progresul sarcinii sale.

sex-sarcina

Iata care sunt cinci dintre lucrurile pe care nimeni nu ti le spune despre sexul in sarcina atunci cand esti insarcinata, dar pe care este bine sa le cunosti:

1. Etapa "nici sa nu te uiti la mine"

Prima parte a sarcinii este o combinatie de stare de spirit din perioada menstruatiei, la puterea 100 si episoade constante de voma. Sexul este ce te-a adus in situatia asta si nu vrei sa mai ai nimic de-a face cu el. Sani sensibili la atingere si voma iminenta nu te duc cu gandul la momente intime. Nu te speria daca iti dispare apetitul sexual, pentru ca este doar un moment temporar.

2. Visele erotice nu se intampla doar adolescentilor

Multe femei insarcinate au vise erotice care se finalizeaza prin orgasm, asa ca nu te impacienta daca ti se intampla asta pentru prima data in sarcina; pana la cel de-al treilea copil o sa ajungi sa astepti cu nerabdare o noapte buna de somn.

3. Vreau sa fiu singura

Dupa primele trei luni de sarcina, in care nu ai fost deloc interesata de sex, cel de-al doilea trimestru ar putea sa debuteze cu un interes sporit in relatii intime…nu cu partenerul, pentru ca nu esti sigura ca esti pregatita si poate nici el nu este inca convins sa initieze ceva cu "cel mic de fata", dar tu cu tine insati?

Nu te opreste nimic in a-ti satisfice pornirile pe cont propriu, asa ca simte-te bine de una singura, mai ales ca exista multe voci care sustin ca propria conexiune cu sexualitatea face ca experienta nasterii sa fie una pozitiva.

4. Experimente in creativitate

Corpul tau este intr-o continua schimbare, asa ca va trebui sa modifici in mod creativ rutina relatiilor intime cu partenerul. La un anumit moment dat, sa stai culcata pe spate este practic imposibil, iar burtica va va sta in cale, asa ca pregateste-te sa abordezi situatia cu umor, dar si sa descoperi pozitii noi si indraznete, care vor ramane in repertoriul vostru si dupa ce se va naste bebelusul.

5. Sexul la 40 de saptamani

Este posibil sa fi auzit ca daca faci sex des spre sfarsitul perioadei de graviditate, induci mai usor travaliul. In unele cazuri acest lucru este adevarat, in altele nu, dar este bine sa folosesti la maxim aceasta perioada pentru a avea relatii sexuale cu partenerul, pentru ca odata ce apare copilul, va trece mult timp pana veti intra inapoi in normal din punct de vedere intim.

Asa ca ignora vocea din interior care iti sopteste sa te simti ca o balena esuata si profita! Vei fi fericita ca ai avut sansa sa ai aceste momente intime cu partenerul inainte ca realitatea aparitiei unui nou nascut sa se instaleze in constientul amandurora.

Taguri Sex in sarcina

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre