Provocari ale sarcinii cand esti o gravida singura

/ / Modificat: 2014-03-19
Provocari ale sarcinii cand esti o gravida singura

Ti-ai dorit din tot sufletul sa fii mama, indiferent de faptul ca esti sau nu casatorita sau daca ai un partener stabil. Sau poti fi unul din cazurile mai putin fericite in care ramai singurica chiar in timpul sarcinii. Atunci cand esti gravida si nu ai un partener langa tine te coplesesc o multime de ganduri si habar nu ai cum vei face fata maternitatii de una singura? Nu trebuie sa o iei ca pe o drama! Iata cum faci fata provocarilor sarcinii si statutului de "viitoare mamica singura"!

Esti inspaimantata, confuza si nu stii ce sa faci - respira adanc si gandeste rational!

Te regasesti in starile de mai sus, nu-i asa? Mai primesti si cateva reprosuri de la prieteni sau rude cum ca "poate ar fi trebuit sa te gandesti mai bine inainte sa faci copilul" si esti deja in pragul unei depresii.

In primul rand trebuie sa respiri adanc si sa gandesti cat mai la rece, sa nu lasi emotiile sa te copleseasca. Nu trebuie sa iei decizii imediat si nici sa anticipezi dezastre!

Calculeaza bine optiunile pe care le ai si ce iti doresti cu adevarat sa faci de acum inainte! Daca esti intr-o faza incipienta a sarcinii ai varianta avortului, iar daca sarcina nu iti mai permite acest pas, ai oricand varianta unei agentii de adoptii. Solutii sunt, important este sa iti dai seama ce iti doretsi

Cauta o persoana apropiata pe care sa te poti baza oricand in sarcina!

Oricat de singura ti s-ar parea ca esti, vei descoperi ca nu este asa! Fie ca e vorba de rude, prieteni, colegi, medici, specialisti in planning familial, grupuri de suport psihologic iti vei gasi cel putin o persoana careia sa ii oferi increderea ta si sa ii ceri ajutorul sau "umarul" pe care sa plangi cand ai nevoie!

Partenerul de viata era pentru tine persoana cu care urma sa impartasesti bunele si relele din sarcina si de la nastere. Vei avea nevoie de cineva care sa-ti stea la dispozitie cabd iti este rau, cand ai nevoie sa mergi la consultatii, cand ai pofte si nu te poti deplasa, cand nasti si mai ales dupa nastere.

Gandeste-te la o persoana foarte apropiata disupa sa faca acest lucru. Trebuie sa ai in jurul tau cat mai multi prieteni si rude care sa te sprijine si sa te incurajeze, insa ai nevoie de o persoana pe care te poti baza. In general astfel de persoane sunt mama, tata, sora, fratele prietena cea mai buna etc.

Angajeaza o doula

Doula sau moasa emotionala a gravidelor este cea mai buna optiune atunci cand te vezi pusa intr-o situatie complicata din care simti ca nu mai poti iesi. Ea te ajuta sa dezlegi itele incurcate ale emotiillor si sentimentelor tale si sa te ajute sa valorifici la maxim perioada graviditatii, dar si cea de dupa nastere.

Ea este o persoana specializata in nasteri care ofera sprijin fizic, medical, spiritual si psihologic, dar si informational mamicilor inainte, in timpul si dupa sarcina.

Inscrie-te la cursuri prenatale

Oricat de aproape iti vor fi persoanele dragi, este intotdeauna bine sa cunosti femei care sunt in aceeasi postura ca a ta. Iti ofera un sentiment confortabil si linistitor faptul ca mai sunt si alte persoane in conditia ta. Iar astfel de gravide se gasesc la clasele de cursuri prenatale.

Imprieteneste-te cu ele si schimbati sfaturi, incurajari, pareri, griji si temeri. Mama sau prietena ta te intelege foarte bine si iti este aproape, insa cel mai bine te va intelege o femeie care trece prin aceeasi situatie cu tine.

Cauta confort si incurajare si din grupurile de mamici singure din mediul online

Comunitatea Copilul.ro iti sta la dispozitie cu o gama variata de subiecte de discutie, de topicuri pe forum sau subiecte pe grup deschide mamici si viitoare mamici legate de mamicile singure si nu numai. Aici poti gasi prietene si povesti in care te poti regasi si din care te poti inspira pentru a te motiva sa mergi inainte si sa te bucuri de micutul care va veni pe lume peste putin timp.

Vei intalni prietene-mamici care s-au confruntat cu piedici financiare, locative sau emotionale atunci cand au ramas singure, dar care au gasit taria de a merge mai departe in zambete si chicotele bebelusului lor.

Andreoty: E foarte greu sa cresti singura un copil, dar nu e imposibil! Bebele meu are 6 luni, am ramas singura de cand eram insarcinata. Am nascut un ingeras,un copil minunat,el imi da putere sa merg mai departe. Au fost niste momente grele, dar incerc sa uit si sa merg mai departe. Sper ca timpul sa-mi vindece ranile si sa ma eliberez de trecut! Pana atunci ma bucur enorm in fiecare zi de zambetele micutului meu, i-a aparut zilele trecute primul dintisor!


Andralulu: Nu este usor sa cresti singura un copil, insa este incredibil de frumos si daca vei investi iubire cat de multa, vei fii un om fericit! Si eu sint o mamica singura, a mea fetita a implinit deja 2 anisori si pot spune ca se poate si de unul singur si sunt extraordinar de multumita cu deciziile pe care le-am luat ! oricand ai nevoie de un sfat, cand intampini vreo problema si nu esti sigura pe tine, posteaza aici sau scrie pe mail, cu mare bucurie te voi ajuta si sunt sigura multe alte mamici ! Iti doresc sanatate cat incape si multe zambete, tie si micutului tau!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama singura

Articole recomandate

Citeste si despre