Numere definitorii in sarcina

/ / Modificat: 2014-02-10
Numere definitorii in sarcina

Sarcina insumeaza o multime de calcule matematice, iar evolutia ei si marile decizii se bazeaza adesea pe cifre. Fie ca e vorba de date calendaristice, rezultate de teste sau analize sau de alte lucruri cifrele sunt cele care dau tarcoale sarcinii. Afla care sunt numerele definitorii care marcheaza sarcina!

38 sau 40 saptamani de sarcina

Acesta este numarul de saptamani pe care il are o sarcina. El este calculat pe baza ultimei menstruatii, mai exact a primei zile de menstruatie de dinainte de a ramane insarcinata. Unele sarcini dureaza mai mult sau mai putin, insa acesta este calculul pe care il fac medicii pentru a calcula data probabila a nasterii.

Daca se calculeaza incepand cu data conceptiei, adica a ovulatiei, atunci numarul definitoriu al sarcinii este 38 de saptamani.

10 - 15 kilograme acumulate in sarcina

Intre aceste numere trebuie sa oscileze kilogramele pe care trebuie sa le acumulezi in timpul sarcinii. Gravidutele supraponderale nu trebuie sa ia mai mult de 10 kilograme, in timp ce subtirelele au libertatea de a acumula pana in 15 kilograme.

7 intalniri cu medicul ginecolog

Reprezinta minimul de intalniri pe care trebuie sa il ai cu medicul pe parcursul celor 9 luni de sarcina. Testele prenatale si respectarea vizitelor la medic sunt cruciale in evolutia fara probleme a sarcinii. Mai multe poate sa fie la cererea medicului, dar in niciun caz mai putine!

35 de ani - varsta pana la care ar trebui sa devii mama

Este o data sau o cifra esentiala pentru sarcina. Este varsta de la care o sarcina prezinta cele mai multe riscuri in evolutia ei. Incepand cu varsta de 35 de ani riscul de a naste un copil cu sindrom Down este maxim, iar sarcina nu este lipsita nici de pericolul avortului spontan.

3 trimestre, 3 ecografii

Aceasta cifra are mai multe semnificatii in sarcina. In primul rand sarcina este impartita in 3 trimestre, iar fiecare trimestru la randul lui are 3 luni. Fiecare etapa are particularitatile si importanta ei.

Apoi, in timpul sarcinii este esential sa faci 3 ecografii obligatorii: la 12, 22 sau 32 de saptamani. Poti face si altele in plus, insa numai daca medicul considera ca este necesar.

72 de ore

Este numarul maxim de ore pe care il asteapta medicii de la ruperea memebranelor (ruperea apei) pentru a apela la inducerea travaliului in cazul in care acesta intarzie sa apara. Unii medici apeleaza la procedura si mai devreme, insa in majoritatea cazurilor prefera sa astepte acest termen-limita.

140 cu 90 - tensiunea arteriala maxima admisa in sarcina

Aceasta este tensiunea arteriala maxima admisa in sarcina. Este pragul peste care nu ai voie sub nicio forma sa treci pentru a nu pune in pericol nici sanatatea ta, nici a fatului. Hipertensiunea arteriala in sarcina poate atrage cu sine o multime de complicatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre