Esti insarcinata? Sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci, chiar daca ai putea

/ / Modificat: 2017-12-26
Esti insarcinata? Sunt cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci, chiar daca ai putea

Perioada sarcinii este una frumoasa, pentru ca experimentezi niste trairi si sentimente noi. In plus, pe parcursul celor 9 luni de sarcina si corpul tau trece prin mai multe transformari: iti creste burtica, vei simti miscarile fatului, poti sa ai pofte alimentare ciudate, deci poti sa mananci morcovi si gogosi sau mustar cu paine. In sarcina trebuie insa sa ai mult mai multa grija de tine si de corpul tau, pentru ca bebelusul sa se dezvolte sanatos.

Exista unele lucruri pe care ai putea sa le faci in toata aceasta perioada din viata ta, insa la care este mai bine sa renunti. Nu doar pentru sanatatea ta, ci si pentru siguranta fatului care se dezvolta in pantecul tau:

Nu muta mobila prin casa

Poate stai intr-o seara in sufragerie si crezi ca locul canapelei este gresit sau vrei sa gasesti un alt loc pentru masa. Nimic neobinsnuit pana acum, insa ce te faci daca nu are cine sa te ajute? Nici sa nu iti treaca prin cap sa te apuci sa muti mobila prin casa, pentru ca, oricat de usor ti s-ar parea (ce mare lucru ar putea sa insemne ca impingi o masa?), nu este deloc asa.

Poti sa cazi, pentru ca, la femeile insarcinate, ligamentele si tendoanele sunt mai moi, nu ai aceeasi stabilitate ca inainte sa ramai gravida. Iar daca te afli in ultimul trimestru de sarcina, daca ridici obiecte de mobilier sau orice alte greutati pui o presiune mare pe coloana vertebrala. Cazaturile in timpul sarcinii pot provoca un avort spontan, pot induce nasterea inainte de trmen sau pot sa duca la dezlipirea fatului de placenta.

Nu manca pentru doi

Din momentul in care iti vei anunta rudele si prietenii ca esti insarcinata, asteapta-te sa iti spuna sa mananci mai mult, ca acum sunteti doi. Ei bine, ai putea sa faci acest lucru, insa medicii nu sunt de aceeasi parere. Intr-adevar, in sarcina este nevoie de 300-500 de calorii in plus, insa nu sa dublezi portiile de mancare. Important este, de asemenea, sa te hranesti corect, sa adopti un stil alimentar sanatos.

Nu aduce in casa un animal de companie

Ti-au placut intodeauna cainii, pisicile, porcusorii de Guineea sau hamsterii. Insa nu ai gasit niciodata momentul potrivit ca sa aduci unul in casa ta. Daca acest gand este tot mai prezent in mintea ta si te gandesti serios sa iei un animal de companie, mai bine renunta. Se poate intampla sa fii alergica. Amana momentul aducerii in casa a unui animalut de companie pana dupa nastere.

Evita calatoriile

Calatoriile nu sunt interzise pe timpul sarcinii, o femeie gravida cu o sarcina fara complicatii nu are restrictii in acest sens, mai ales daca nu are o sarcina cu probleme. Insa ideal este sa nu claatoresti in primul trimestru de sarcina, iar in restul lunilor de sarcina sa fii precauta, sa nu calatoresti in tari foarte indepartate de casa sau in tari exotice (exista riscul infestarii cu unele virusuri) si sa nu calatoresti dupa saptamana 36 de sarcina. Oricum, multe companii aeriene nici nu le permit gravidelor care au trecut de a 36-a saptamana de sarcina sa urce in avion. Aceasta masura este luata pentru ca se poate ca o femeie sa intre in travaliu chiar in timpul zborului.

Nu uita ca o femeie insarcinata nu are voie sa consume alcool si sa fumeze!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre