De ce isi insala barbatii sotiile insarcinate?

/ / Modificat: 2018-05-18
De ce isi insala barbatii sotiile insarcinate?

In sarcina, asa cum femeile sufera diferite schimbari psihologice si comportamentale, barbatii trec si ei printr-o perioada in care se confrunta cu stari anxioase.

Printre provocarile la care un barbat a carui sotie este insarcinata este expus se numara teama de a fi uitat, schimbarea atitudinii in privinta relatiilor sexuale, ingrijorare pentru starea de sanatate atat a copilului, cat si a sotiei, dar si anxietatea schimbarilor ce vor urma in viitorul apropiat in viata familiei; adesea sunt coplesiti de aceste schimbari.

De ce isi insala barbatii sotiile insarcinate?

Exista o preconceptie eronata care sustine ca barbatii insala pentru ca nu mai isi gasesc sotiile atractive, insa de fapt, si asta este o veste buna pentru doamne, majoritatea barbatilor le considera pe sotiile lor mai atractive ca niciodata atunci cand sunt insarcinate. Deci de ce isi insala barbatii sotiile insarcinate?

Conform celor sustinute de psihologul Robert Rodriguez, unul din zece barbati isi insala sotia atunci cand aceasta este insarcinata, iar alte studii au relevat faptul ca riscul ca acest lucru sa se intample creste exponential pe masura ce sacina avanseaza. Desigur, fiecare barbat este diferit si decizia de a isi insela sotia insarcinata este una individuala si depinde in intregime de cel ce face acest pas.

Exista factori, nu scuze, care au un rol important in luarea deciziei de a-si insela sotiile; de exemplu, apetitul sexual diminuat a femeilor in perioada graviditatii, precum si sentimentul ca nu sunt suficient de dezirabile in ochii sotilor lor - in ciuda studiilor care indica opusul, afecteaza libidoul viitoarelor mamici, ceea ce ii poate impinge pe barbati sa caute sex in alta parte.

5 sfaturi pentru viata de cuplu in timpul sarcinii

Relatiile dintre soti, in perioada sarcinii, necesita o atentie sporita si exista cateva modalitati simple prin care poti evita indepartarea partenerului:

Programeaza o intalnire romantica

Acum, inainte de a se naste bebelusul, inca mai poti iesi o data pe saptamana cu partenerul pentru o seara romantica in doi.

Fii spontana

Uneori, cat mai des este posibil si fara motiv, surprinde-ti partenerul cu o imbratisare, un weekend petrecut doar voi doi, un compliment sau o serie de pupici.

Amesteca activitatile

Dupa o sesiune de cumparaturi pentru bebelus, mergeti la cina si la un film, sau iesiti la restaurantul vostru favorit pentru a lua pranzul dupa programarea de la ecograf.

Comunicati

Comunicarea este esentiala in orice relatie, insa este cu atat mai importanta in perioada unei sarcini. Discutati despre schimbarile care intervin in viata voastra, vorbeste pe larg despre schimbarile prin care treci tu si pastreaza o comunicare deschisa si dupa ce se naste cel mic.

Evadati inainte de nasterea bebelusului

Planifica o vacanta romantica inainte de nasterea copilului, alege o destinatie exotica - dupa ce ai obtinut acordul medicului curant in prealabil, si asigura- te ca veti avea un pat mare si comod si acces la un room-service decadent!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex in sarcina Barbati sarcina Barbat

Articole recomandate

Citeste si despre