Cele mai frumoase si mai putin frumoase momente din timpul sarcinii

/ / Modificat: 2014-04-14
Cele mai frumoase si mai putin frumoase momente din timpul sarcinii

Sarcina aduna la un loc un morman de amintiri pe care le vei purta cu tine toata viata. Desi este cea mai frumoasa si emotionanta perioada din viata oricarei femei, sarcina este presarata si cu experiente mai putin placute, care tind sa distruga bucuria momentului in care simti primele miscari ale bebelusului in burtica, ii auzi prima oara bataile inimii si simti cum se zvarcoleste si se joaca in pantec.

Cele mai frumoase momente din sarcina

Constientizarea faptului ca in tine creste... o viata

sarcina-dragoste

Din primul moment in care afli ca esti insarcinata, vei da piept cu emotii si trairi unice, pe care rar iti este dat sa le traiesti intr-o viata intreaga. Insa de departe cel mai complesitor si emotionant moment ramane cel in care-ti pui mana pe burtica inca insesizabila si constientizezi ca in pantecul tau creste, pana la urma, o viata.

Ecografia si primele imagini cu bebelusul

gravida-ecografie

Indiferent daca vrei sau nu sa afli sexul copilului inainte de nastere, despre care parintii cu experienta sustin ca este unul dintre cele mai frumoase momente de sarcina, prima "intrevedere" cu bebelusul din burtica are loc in cabinetul medicului si este presarata cu rauri de lacrimi. Descoperi manutele, nasucul, piciorusele si pozitii ale fatului care ti se vor intipari in minte pentru toata viata. Aceste momente se transforma intr-un cufar nepretuit de amintiri si emotii demne de rememorat ori de cate ori ai ocazia.

Primele miscari ale bebelusului in burtica

Un moment unic si incomparabil in viata oricarei gravide este cel in care simte, pentru prima oara, cum bebelusul care creste in pantec da din manute si picioare si se asigura ca are parte de toata atentia ta... nu de alta, dar sa nu care cumva sa uiti ca este si el pe acolo!

Trimestrul al doilea de sarcina

gravida-sarcina

Daca primul trimestru este presarat cu o multime de simptome incomode si neplacute care-ti distrug starea de spirit, iar ultimul este ingreunat de burtica in continua crestere, trimestrul de mijloc, adica al doilea, este cel mai frumos si spectaculos. Pe langa faptul ca te simti mult mai bine, esti mai stralucitoare ca niciodata, pofta de sex atinge cote maxime, iar starea de spirit cunoaste culmi pe care nu credeai ca le va atinge vreodata. Radiezi de fericire!

Rasfatul de care ai parte de la toti cei dragi

Toti cei din jur se poarta cu "manusi" cu tine, pentru a te proteja si a te ajuta sa ai parte de cea mai frumoasa experienta din viata ta. Pana la un punct, grija exagerata a celor din jur ti se pare sacaitoare. Insa in momentul in care partenerul se ofera sa pregateasca tot mai des cina, soacra sa-ti faca curatenie in casa, iar prietena sa te scoata la salon pentru tratamente de frumusete, aceasta grija cotropitoare devine un rasfat de care nu eziti sa profiti din plin.

Amabilitatea oamenilor din jur

Dincolo de rasfatul primit acasa, descoperi ca sa fii gravida este si un privilegiu la cumparaturi, in autobuz sau in public, unde cei din jur nu stiu cum sa mai dea din coate pentru a-ti face loc in fata, pe scaun ori a te ajuta sa cari o sacosa.

Pofte fara limite, dar si fara restrictii

pofte-sarcina

De departe, una dintre cele mai bune parti ale sarcinii este ca poti manca aproape tot ce vrei, chiar daca doar in cantitati decente. Nu exista oprelisti in calea poftelor tale si nici ore prea inaintate din zi pentru cei care trebuie sa ti le satisfaca. Tot ceea ce-ti doresti este porunca pentru ei, iar tie nu-ti displace deloc sa fii regina!  

Stralucirea de sarcina

Esti mai frumoasa ca oricand in timpul sarcinii si nu doar datorita burticii adorabile, ci si hormonilor care se transforma in tratamente spectaculoase de infrumusetare pentru par, unghii, piele etc.  

Absenta menstruatiei

Una dintre cele mai mari bucurii din sarcina este absenta menstruatiei. Entuziasmul este si mai mare atunci cand esti una dintre "victimele" PMS-ului si ale sangerarilor abundente, care inainte de sarcina iti distrugeau buna dispozitie si te tineau in casa zile intregi.  

Cele mai neplacute momente din sarcina

Greturile matinale

greturi-sarcina

Primele care-si fac simtita prezenta dupa conceptie sunt starile de greata. Acestea vor "lovi" adesea dimineata si vor fi insotite uneori si de dureri de cap. De parca starile continue de voma nu erau de ajuns, nu?! Partea buna este ca trec repede, dupa primul trimestru de sarcina!

Oboseala si starea de moleseala

Oboseala tinde sa joace "coarda" cu nervii si organismul tau. In primul trimestru, starea de moleseala te cuprinde din plin, in al doilea, iti lasa organismul in pace, pentru ca in al treilea sa revina in forta si sa te faca neputincioasa chiar si in fata banalelor plimbari prin parc sau drumuri la... toaleta.  

Vizitele frecvente la medic

Nu o sa-ti vina sa crezi, dar pana la sfarsitul sarcinii, vei deveni cea mai buna "prietena" a medicilor si spitalelor. Daca inainte de sarcina, abia daca treceai pragul cabinetelor medicale si urai medicii, in timpul celor 9 luni, vei deveni "de-a casei", iar medicul tau se va transforma intr-un prieten apropiat.

Ingrasarea constanta, dar sigura

greutate-sarcina

Acumularea constanta a kilogramelor si transformarea siluetei de-a lungul celor 9 luni raman unele dintre cosmarurile oricarei gravide, care vede cum, pe zi ce trece, se transforma intr-un "balon", gata sa se sparga in orice moment. Cu o dieta echilibrata, miscare fizica constanta si un stil de viata sanatos, poti tine in frau avantul kilogramelor dornice sa se instaleze comod pe silueta ta si sa-ti dea batai de cap.

Ultima luna de sarcina

Ultima luna de sarcina este cea mai grea... la propriu! Greutatea corpului da cantarul peste cap, burtica imensa nu te mai lasa sa-ti vezi picioarele, bebelusul apasa pe toate organele, iar mersul tau este balanganat si incet ca al unui melc. Ca sa nu mai spunem ca respiri greu, nu poti sa dormi si abia daca te mai incape vreo haina! Vestea buna este ca... mai e putin si se termina, iar cand iti vei tine prima oara bebelusul in brate, vei uita rapid de toate aceste inconveniente ale sarcinii.  

Nevoia continua de a urina

Drumurile la toaleta se vor inmulti considerabil in perioada sarcinii, inca de la inceput, cand hormonii isi fac de cap cu vezica ta, si pana la sfarsit, cand burtica greoaie va incomoda tractul urinar, ce-ti va "cere" tot mai des sa vizitezi baia.  

Care au fost cele mai frumoase si cele mai neplacute momente ale sarcinii tale? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome sarcina Amintiri sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre