Avantajele sarcinii pentru cuplu

/ / Modificat: 2011-11-26
Avantajele sarcinii pentru cuplu

Odata ce afli ca vei fi mamica, stii din primul moment ca lucrurile se vor schimba in viata ta. Relatia cu partenerul dezvolta un liant puternic, inlesnit de transformarile fizice si emotionale pe care sosirea bebelusului vostru le aduce negresit. Uniunea dintre tine si jumatatea ta se consolideaza, dorinta afectiva creste, iar entuziasmul atinge cote maxime. Acestea sunt avantajele sarcinii pentru orice cuplu, care umbresc orice alta temere ce ar putea surveni.

Sarcina nu inseamna ca viata ta sexuala se va deteriora, dimpotriva. Multe femei au marturisit de-a lungul timpului ca au reusit sa se bucure de primul lor orgasm atunci cand erau insarcinate.

Cu exceptia cazurilor (rare!) in care sexul este interzis din ratiuni medicale, intimitatea poate lua dimensiuni ancestrale, iar sentimentul implinirii depline isi atinge apogeul.

Sexualitatea in timpul sarcinii

Desi ai fi tentata sa crezi ca disponibilitatea ta de a face dragoste se va diminua considerabil din pricina starii delicate a trupului, lucrurile stau de fapt cu totul altfel. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii iti vor creste libidoul mai mult ca niciodata, spre bucuria partenerului tau.

Nivelul crescut al testosteronului te va face mai dornica si mai receptiva senzorial, astfel ca vei fi mai conectata decat oricand cu sexualitatea si feminitatea proprie.

Estrogenii si progesteronul conduc la o dilatatie a vaselor de sange pelviene, crescand astfel fluxul sanguin in zona care asigura orgasme explozive.

Oxitocina te conecteaza cu partenerul

Atingerile afective si interactiunea fizica determina o ascensiune a nivelului de oxitocina in trupul tau, hormonul prin care te conectezi complet cu persoana iubita. Apropierea concreta, intimitatea reusita a cuplului si comunicarea va uneste ca familie si va pregateste pentru parteneriatul parental din viitor.

Oxitocina, substanta secretata de glanda pituitara, iti va incuraja nevoia de a face dragoste in mod frecvent.

Sexul in sarcina si sanatatea gravidei

In afara de faptul ca intretii conexiunea intima cu partenerul tau, sexul in timpul sarcinii te ajuta sa fii o graviduta sanatoasa si frumoasa.

Activitatea sexuala este o forma a exercitiului fizic: daca faci dragoste de trei ori pe saptamana, cu siguranta nu vei avea probleme de greutate excesiva.

Respiratia adanca din timpul sexului creste cantitatea de oxigen absorbita in celule, ceea ce inseamna ca tesuturile si organele vor functiona la maxima capacitate.
Sexul ajuta la stabilizarea nivelului de colesterol din corp si te face sa tolerezi mai bine durerea si disconfortul fizic care apar in timpul sarcinii.

Interactiunea sexuala regulata mareste de asemenea nivelul estrogenului in organism, protejandu-ti inima si mentinand tesutul vaginal suplu si elastic.

Iti va adora increderea in trupul tau

Daca vei da frau dorintelor fiziologice din aceasta perioada speciala, vei emana o incredere irezistibila in trupul tau pe care partenerul tau o va adora. In acest fel, relatia de cuplu are de castigat, iar viitorul tatic va simti ca are alaturi de el o femeie completa.

Pericolul lipsei intimitatii in timpul sarcinii

Deoarece legatura intima puternica joaca un rol atat de importat in timpul sarcinii, lipsa intimitatii are fara doar si poate consecinte negative pentru viata de cuplu.

Odata cu disparitia sexului intre viitorii parinti, se reduc in mod considerabil si gesturile de tandrete. Prin urmare, sansele ca lucrurile sa se deterioreze incep sa prinda proportii.

Daca afisezi o atitudine refractara in fata incercarilor partenerului de a se apropia fizic si emotional, respingand saruturile si imbratisarile sale deoarece iti este teama sa nu initieze cumva un act sexual pe care nu ti-l doresti, asteapta-te ca acesta sa mentina distanta in viitor.

Nu uita ca barbatii sunt si ei sensibili in fata respingerilor, fara sa fie capabili sa-si comunice nemultumirile.

Apropierea fizica si emotionala se poate realiza si prin alte moduri adiacente sexului, precum mangaierile, masajul sau dusurile impreuna. Impartasirea emotiilor, declaratiile de iubire si gesturile placute care v-au unit de la bun inceput trebuie sa existe cu atat mai mult in perioada vulnerabila de sarcina.

Prin urmare, bucura-te de avantajele sarcinii asupra vietii de cuplu si transforma aceasta perioada intr-o amintire cat se poate de placuta, atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre