Ai aflat ca este insarcinata! Felicitari! Ce urmeaza?

/ / Modificat: 2017-12-11
Ai aflat ca este insarcinata! Felicitari! Ce urmeaza?

Urmeaza sa devii mama! Ce sentiment minunat, parca pana la aflarea acestei vesti nici nu stiai cat de fericita poti fi, simti ca toata lumea este a ta si abia astepti sa iti tii in brate pruncul. Insa, pe de alta parte, te apuca si un sentiment de nelinste, de teama si anxietate si nu stii daca esti pregatita pentru aceasta schimbare majora din viata ta.

Nu iti face griji, pentru ca este normal sa ai, in afara de bucuria imensa, si sentimentele acestea de teama. Sunt atatea emotii si ganduri care iti trec prin minte incat ti se poate intampla sa nu stii ce sa faci in continuare. Insa iti dam o mana de ajutor si iti spunem ce este de facut dupa ce testul de sarcina a iesit pozitiv:

1. Spune-i partenerului tau

Probabil ca aceasta este cea mai frumoasa veste pe care o ai de impartasit cu iubitul sau cu sotul tau: veti deveni parinti. Asa ca primul lucru pe care sa il faci dupa ce ai aflat ca esti gravida este sa ii spui ca va fi tatic.

Poti gasi o metoda originala ca sa il anunti, ca sa creezi un moment memorabil: imprima un tricou cu mesajul vei fi tata, pune testul de sarcina intr-o cutie de cadou pe care sa i-o daruiesti sau pur si simplu ia-l in brate si spune-i ca peste noua luni veti fi 3.

2. Fa-ti programare la doctor

Urmatorul pas este sa te programezi cat mai repede la medicul ginecolog, care sa iti confirme sarcina si care sa iti recomande cateva analize specifice.

Tot medicul ginecolog este cel pe care sa il intrebi care sunt vitaminele prenatale pe care trebuie sa le iei. De asemenea, intreaba medicul despre perioada sarcinii, astfel incat sa fii informata si sa nu ai nicio nedumerire.

3. Renunta la obiceiurile nesanatoase

Stim ca fumatul, alcoolul, noptile nedormite, cofeina in exces pot dauna fatului. Asa ca este momentul sa renunti la micile vicii si sa adopti un stil de viata cat mai sanatos. Nu este numai pentru binele viitorului bebelus, ci si pentru binele tau!

4. Impartaseste vestea cu rudele si prietenii

Odata ce ai ramas insarcinata poti sa impartasesti bucuria cu prietenii apropiati si rudele. Insa momentul in care le vei spune iti apartine, caci multe femei aleg sa nu spuna marea veste imediat, ci dupa ce trec primele trei luni de sarcina.

Motivul pentru care unele femei asteapta sa treaca primul trimestru de sarcina ca sa faca anuntul este acela ca riscul de avort spontan este cel mai crescut in aceasta perioada.

5. Adopta o alimentatie potrivita

Informeaza-te despre alimentatia pe care trebuie sa o ai pe parcursul sarcinii, intreaba medicul ginecolog care sunt mancarurile pe care trebuie sa le eviti pe parcursul sarcinii.

6. Nu te expune la riscuri inutile

Faptul ca esti insarcinata nu inseamna ca esti bolnava, iar acest lucru iti permite sa ai aceleasi activitati ca inainte de sarcina. Insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii atenta la sanatatea ta: nu face efort fizic mare, nu te apuca sa muti mobila prin casa si nu face sporturi extreme.

7. Fa multe poze

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase si mai complexe pe care le poate experimenta o femeie. Iar fotografiile iti pot fi o amintire de suflet, asa ca fa fotografii cu burtica, in fiecare luna, ca sa vezi schimbarile care apar.

Poti face chiar o sedinta foto alaturi de partenerul tau. Aceste amintri vor fi si ale copilului vostru, care va vedea poze de cand era in burtica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Test de sarcina pozitiv Gravida Intrebari sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre