Mijloace de contraceptie dupa sarcina

| | Modificat: 2015-08-06 13:57:44
Intrebare:

- Am doua saptamani de cand am nascut si as vrea sa stiu ce mijloace de contraceptie exista, in afara de sterilet, prezervative si anticonceptionale pe cale bucala. De la acestea din urma am facut insuficienta tiro-ovariana, motiv ptr care as prefera ceva local, dar cu acelasi grad de... protectie.

Raspuns:

Cel mai inalt grad de protectie impotriva unei sarcinii nedorite este oferit de prezervativ; de asemenea, pe perioada in care alaptati, va este asigurata o oarecare protectie contraceptiva, insa siguranta metodei este net inferioara prezervativului.
 
contraceptia_dupa_sarcina

Dispozitivele de bariera (diafragma – se introduce intra-vaginal) poate fi contraindicata, in functie de tipul nasterii (in nasterea pe cale vaginala, precedata de epiziotomie profilactica si urmata de epiziorafie, aceste dispozitive favorizeaza infectiile si intarzie cicatrizarea).Metoda coitul intrerupt (barbatul scoate penisul din vagin inainte de a ejacula) are eficienta medie in contraceptie, cu afectarea placerii si ineficienta in protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala.


Discutati cu medicul obstetrician aceasta problema si astfel veti stabilii, de comun acord, care este cea mai adecvata metoda contraceptiva in cazul dumneavoastra.dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Taguri Contraceptie alaptare Metode contraceptie

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Articole recomandate

Citeste si despre