Mijloace de contraceptie dupa sarcina

/ / Modificat: 2015-08-06
Mijloace de contraceptie dupa sarcina
Intrebare:

- Am doua saptamani de cand am nascut si as vrea sa stiu ce mijloace de contraceptie exista, in afara de sterilet, prezervative si anticonceptionale pe cale bucala. De la acestea din urma am facut insuficienta tiro-ovariana, motiv ptr care as prefera ceva local, dar cu acelasi grad de... protectie.

Raspuns:

Cel mai inalt grad de protectie impotriva unei sarcinii nedorite este oferit de prezervativ; de asemenea, pe perioada in care alaptati, va este asigurata o oarecare protectie contraceptiva, insa siguranta metodei este net inferioara prezervativului.
 Dispozitivele de bariera (diafragma – se introduce intra-vaginal) poate fi contraindicata, in functie de tipul nasterii (in nasterea pe cale vaginala, precedata de epiziotomie profilactica si urmata de epiziorafie, aceste dispozitive favorizeaza infectiile si intarzie cicatrizarea).



Metoda coitul intrerupt (barbatul scoate penisul din vagin inainte de a ejacula) are eficienta medie in contraceptie, cu afectarea placerii si ineficienta in protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala.


Discutati cu medicul obstetrician aceasta problema si astfel veti stabilii, de comun acord, care este cea mai adecvata metoda contraceptiva in cazul dumneavoastra.



dr. Ciprian Pop-Began
- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Metode contraceptie

Articole recomandate

Citeste si despre