Anticonceptionalele nu ingrasa
 

Femeile care folosesc pilule contraceptive nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta kilogramelor in plus pe care le-ar putea lua la scurt timp dupa ce incep sa se protejeze.

Medicii specialisti in planificare familiala au confirmat asta prin studiile pe care le-au facut cu ajutorul unor pilule moderne, cu doze mici de estrogen, hormonul "vinovat" pentru cresterea masei de tesut adipos.

"Acest mit cu anticonceptionalele care ingrasa s-a tot perpetuat inca din 1968, cand au aparut pentru prima oara contraceptivele. Pe vremea aceea, pilulele contineau doze foarte mari de hormoni de estrogen, dar acum pastilele sunt foarte moderne, iar cele de ultima generatie au chiar efect diuretic.


Atunci cand regimul de viata este lipsit de excese, greutatea se va mentine constanta", explica dr. Loredana Stan, medic generalist cu competenta in planificare familiala la cabinetul SECS, din Bucuresti.

Aceasta spune ca, in prezent, femeile ar trebui sa renunte la mitul anticonceptionalelor care ingrasa pentru ca pilule cu hormoni de estrogen si progesteron in doze mici nu pun problema modificarii in greutate.

Singura explicatie pentru acumularea kilogramelor in plus ar fi la nivel psihic, asigura specialistul. "Daca se stiu protejate, femeile sunt detasate, relaxate si este posibil sa aiba apetit mai crescut", adauga dr. Stan.

Sursa: Eve nimentul zilei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul