Cum se calculeaza varsta sarcinii?

Cum se calculeaza varsta sarcinii?

Varsta sarcinii se calculeaza in saptamani de gestatie. S-a renuntat la calcularea varstei sarcinii in luni deoarece este mult prea nespecifica.

sarcina_ecografie
Daca, spre exemplu, vorbim de o nastere prematura si zicem ca un fat de luna a opta se naste prematur, este greu de apreciat prognosticul, deoarece fetii care se nasc in prima saptamana din luna a opta au un prognostic mult modificat fata de fetii care se nasc in ultima saptamana din luna opta. De aceea, toate gravidele ar trebui sa isi calculeze sarcina in saptamani.

Varsta sarcinii se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii. Daca femeia are menstruatii neregulate sau nu isi aminteste ultima menstruatie, varsta sarcinii se calculeaza ecografic.

Exista analize specifice care se pot efectua doar intre anumite saptamani si de aceea este important ca sa fie cunoscuta varsta reala a sarcinii.

Varsta reala a sarcinii poate fi stabilita cu exactitate prin ecografie in primul trimestru de sarcina.

Dr. Anca Panaitescu
medic rezident obstetrica-ginecologie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intrebari sarcina Calcul saptamani sarcina Calcul sarcina

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul