Rezultatele analizelor paletei torch in sarcina

Intrebare:

- Sunt insarcinata in 16 saptamani si am facut analizele paletei torch, iar rezultatele au fost: citomegalovirus IgG: negativ 0,5; citomegalovirus IgM: negativ 0,4; herpes simplex IgG: pozitiv 7,5; herpes simplex IgM: negativ 0,22; rubeola virus IgG: pozitiv 4,5; rubeola virus IgM: negativ 0,3; toxoplasma gondii IgG: negativ: 0,48; toxoplasma gondii IgM: negativ 0,4. Cum sunt rezultatele acestor analize si ce efecte pot avea asupra sarcini?

Raspuns:

Din rezultatele prezentate de dumneavoastra reiese ca la un moment dat in viata ati avut contact cu virusul herpes simplex cat si cu cel al rubeolei, fapt ce ar justifica valorile pozitive ale IgG-urilor in cazul acestor doua virusuri.

Atat timp cat valoarea IgM este negativa inseamna ca in momentul de fata infectia nu este prezenta, deci sa pastreaza doar memoria imunologica (IgG) fara ca imunitatea activa sa fie declansata (IgM).

Totusi, se pot face determinari ale IgG in dinamica; o scadere brusca a valorilor acestor imunoglobuline poate semnifica o infectie ce a avut loc in trecut, dar intr-o perioada nu foarte indepartata, fapt ce se coreleaza cu varsta gestationala pentru a determina daca infectia a avut loc pe perioada sarcinii sau nu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Analize sarcina

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul