Alternative la bauturile alcoolice in sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Alternative la bauturile alcoolice in sarcina

Exista o multime de alternative distractive la bauturile alcoolice daca esti insarcinata. Este un lucru bine cunoscut ca femeile insarcinate ar trebui sa evite consumul de alcool. Dar de cate ori nu te-ai simit ciudat fiind singura care nu bea in timp ce toata lumea are un pahar de alcool in mana la o petrecere sau la restaurant.

Daca nu ai voie sa bei alcool asta nu inseamna ca trebuie sa te multumesti numai cu pahare de apa minerala cu lamaie sau cu suc de portocale. Nu-ti trebuie decat un pic de imaginatie, care adaugata la atmosfera vesela a unui bar sau restaurant, te va ajuta sa te simti mai bine.

Poti de exemplu sa il rogi pe chelner sa-ti aduca bautura intr-un pahar mai special, si ornat cu umbrelute, lamaie si ce iti mai trece tie prin cap.

Exista de altfel o multime de alternative la bauturile alcoolice. Poti sa incerci berea fara alcool, de exemplu. Incearca mai multe sortimente pana il gasesti pe cel care iti place. O alta alternativa sunt cocktailurile non-alcoolice, care arata si au un gust la fel de apetisant ca si cele cu alcool.

In afara de asta, exista si multe beneficii in a nu consuma bauturi alcoolice:

• Laptele si sucul de fructe te ajuta la aportul de nutrienti pentru dezvoltarea bebelusului

• Faci economie la bani, pentru ca bauturile nealcoolice sunt mai ieftine

• Nu va certati asupra cine conduce masina dupa petrecere

Ce bauturi prefera femeile insarcinate

 De cate ori nu te-ai simtit exclusa in momentul in care toata lumea dadea noroc cu paharele de sampanie? Poti sa incerci sa-ti pui in paharul de sampanie suc de mere sau grapefruit acidulat.


Poti incerca de asemenea un amestec de sucuri de fructe cu suc de portocale, suc de afine si un strop de suc de grapefruit sau ananas.

Tot cu suc de afine, preferatul burticilor, este si urmatoarea bautura. Amesteca jumatate de pahar de suc de afine cu apa minerale acidulata si adauga cuburi de gheata date prin mixer. La sfarsit adauga o felie de limeta. Este foarte racoritor. Sucul de afine se spune ca ar fi bun pentru femeile insarcinate si pentru ca pazeste organismul de infectii ale tractului urinar.

Iti mai poti face si un Virgin Mary, varianta fara alcool a popularului Bloody Mary, ce are vodka. Amesteca suc de rosii cu un pic de sos Worcestershire, putin ardei chilli si un strop de suc de lamaie si gata!

Retete speciale

Punch cald de fructe 

Igrediente

• 600ml suc de portocale
• 600ml suc de mere 
• 150ml apa 
• jumatate de lingura ghimber dat prin mixer
• jumatate de lingura de mix de condimente (scortisoara, vanilie etc)

Cum se face:

Pune toate ingredientele intr-o tigaie si incalzeste-le usor la foc mic timp de 5 minute. Pune sucul in cani si adauga felii de lamaie sau portocala.


Cocktail cu cocos

Ingrediente: 

• 200g crema de cocos 
• 285ml apa
• 4 banane coapte 
• Sucul de la o lamaie 
• Un pahar de limonada  

Cum se face: 
Dizolva crema de cocos in apa. Paseaza bananele si adauga sucul de lamaie pe parcurs. Adauga piureul de banane la mixul de crema de cocos. Adauga limonada pana de subtiaza bautura. Pune-o 10 minute la frigider pentru un efect racoritor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alcool gravide Bauturi

Articole recomandate

Citeste si despre