Alimentatia corecta in timpul sarcinii pentru a slabi usor dupa nastere

/ / Modificat: 2015-03-03
Alimentatia corecta in timpul sarcinii pentru a slabi usor dupa nastere

Alimentatia corecta in timpul sarcinii pentru a slabi usor dupa nastere

Femeile insarcinate nu tin regim deoarece trebuie sa hraneasca doua persoane si nu este sanatos sa il privezi pe cel mic de anumiti nutrienti.

Cu toate astea, daca iti doresti sa slabesti usor dupa ce nasti, o alimentatie sanatoasa nu strica cu nimic, ba chiar ajuta.

Reguli esentiale care te ajuta sa iti pregatesti terenul pentru slabire inca din timpul sarcinii

Nu manca dublu

Chiar daca exista conceptia ca atunci cand esti insarcinata trebuie sa mananci cat pentru doi, acest lucru este in totalitate fals. Copilul nu are nevoie de foarte multe calorii si in primele 2 luni de sarcina nu trebuie sa-ti suplimentezi cu absolut nimic dieta.

Incepand cu luna a 3-a, poti suplimenta fiecare zi cu 300 de calorii, insa nu mai mult. 300 de calorii inseamna 2 sau 3 felii de paine in plus, o jumatate de banana sau un pahar de lapte.

Daca totul merge bine, dupa cele 9 luni de sarcina cantarul nu trebuie sa arate mai mult de 9 kg in plus.

Mananca carbohidrati

Nu evita carbohidratii: cereale, paine, orez sau paste, toate sunt esentiale pentru alimentatia ta din timpul sarcinii. Pe blogul www.slabescu.ro se explica de ce este recomandat sa mananci paine de graham sau secara in fiecare zi pana la nastere.

Insista pe consumul de calciu

Daca vrei sa ai un copil sanatos, trebuie sa mananci cat mai multe alimente care contin calciu, adica lapte si produse lactate.

Trebuie sa mananci 3 portii pe zi care sa contina lactate si laptele trebuie sa fie pasteurizat. Daca este lapte de la tara, acesta trebuie sa fie fiert cel putin 10 minute.

Mananca peste de 2 ori pe saptamana

Este recomandat sa consumi peste de minim 2 ori pe saptamana, insa este de evitat pestele crescut in crescatorii.

Pestele de crescatorie poate sa contina numeroase substante toxice. In ceea ce priveste alte tipuri de carne, poti sa mananci oricand carne de pui sau de vita, insa este de evitat consumul de porc.

Perioada in care esti insarcinata poate sa fie extrem de placuta, deoarece poti consuma aproape tot ce vrei. Chiar si asa, este bine sa ai masura si sa mentii totusi o alimentatie cat mai sanatoasa.

Indiferent de situatie, noi va recomandam sa urmati sfaturile medicului ce va consulta, atat entru sanatatea dvs. cat si pentru a viitorului bebe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie sarcina Despre sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre