Topul celor mai ciudate nume de bebelusi din Romania

/ / Modificat: 2012-07-04
Topul celor mai ciudate nume de bebelusi din Romania

Unii parinti romani au dat dovada nu doar de inventivitate in alegerea numelui pentru copilul lor, ci si de o lipsa totala de inspiratie atunci cand au optat pentru Lamaia, Semafor, Ministru, Justitia, Portocala sau Strugurel, pentru a-si boteza micutii. Iata un top al celor mai ciudate si ridicole nume de bebelusi inregistrate in Romania.

Reprezentantii Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date de la Ministerul Administratiei si Internelor fie ca s-au distrat copios, fie au ramas oripilati, atunci cand o parte dintre parintii romani s-a prezentat la ei cu sugestii de nume dintre cele mai ciudate si ridicole, precum Semafor, Justitia sau Lamaia.

Acestea nu sunt singurele nume ciudate care au fost atribuite bebelusilor autohtoni si care, din pacate, le vor marca viata si dezvoltarea emotionala si psihologica pentru totdeauna.

Strugurel

Cu numele de Strugurel figureaza nu mai putin de 192 de persoane in Evidenta Persoanelor de la noi. Nu doar ca Strugure este un nume total nepotrivit pentru a fi purtat de un bebe sau copil, dar sa il mai si inregistrezi cu alintul Strugurel in certificatul de nastere, este o alegere destul de deplasata.

Lamaia

Florile sunt o sursa excelenta pentru alegerea numelui copilului, dar nu acelasi lucru se poate spune despre fructe si legume.

Si totusi, acestea raman printre preferintele unora dintre parintii de pe plaiuri mioritice, deoarece nu mai putin de 18 persoane au fost numite "Lamaia" in Romania, in certificatul de nastere.

Justitia

Justisia este un alt nume ciudat si ridicol care si-a facut loc printre bebelusii din Romania, lucru consemnat si evidentiat de reprezentantii organelo avizate cu inregistrarea persoanelor la nastere.

Portocala

Portocala este un alt nume ciudat care a fost pus bebelusilor si care nu isi are locul printre numele recomandate pentru copii.

Ministru

Poate ca parintii care au pus numele de "Ministru" bebelusilor isi doresc foarte mult ca micutul lor sa ajunga in Guvern si sa conduca tara, insa nu este nevoie sa il si cheme in acest mod pentru a reusi acest lucru.

Politia

Nu mai putin de trei persoane au fost inregistrate pana acum in Evidenta Persoanelor cu numele de "Politia".

Cat de mult sa adori aceasta institutie sau sa iti placa sonoritatea numelui ei pentru a-ti boteza copilul in acest mod, o stiu doar cuplurile respective de parinti, insa cert e faptul ca este un nume ciudat, nepotrivit si pe marginea caruia copilul va fi tachinat mereu de catre cei din jur.

Semafor

Fantezia parintilor romani lasa, de multe ori, de dorit atunci cand vine vorba de alegerea numelui pentru copii. Semafor este exemplul care confirma acest lucru.

Atunci cand iti botezi copilul cu numele "Semafor" iti asumi responsabilitatea pentru felul in care va fi tratat in viitor si se va dezvolta copilul tau.

Inca de la varste mici, copilul va fi tinta glumelor si rautatilor celor din jur, care nu vor sti cum sa il mai tachineze pentru numele pe care il poarta.

Pepene

Pepenele este un fruct varatic extrem de gustos si sanatos, dar de ce ar deveni acesta numele unui copil? Se scrie simplu, se pronunta usor, dar nu se preteaza pentru a deveni un nume de persoana.

Crucea

Poate ca este greu de crezut, insa exista parinti care au optat pentru prenumele Crucea pentru fetitele lor. Poate ca au facut-o din prea multa credinta, insa gestul pare mai degraba bizar si macabru decat ortodox sau religios.

Ambulanta

Numele "Ambulanta" depaseste cu mult imaginatia multora, insa nu si a acelor parinti care l-au ales pentru copiii lor. Este ciudat, ridicol si nepotrivit.

Parintii din Romania ar trebui sa inteleaga ca inspiratia pentru alegerea numelui copilului nu trebuie sa vina din tehnologie, industrie alimentara, telenovele sau alte domenii ridicole. Atunci cand sunt in lipsa de inspiratie, este recomandat sa se documenteze de pe internet sau din cartile existente pe aceasta nisa.

Uneori, este mai sigur sa urmareasca numele populare, traditionale, comune, decat sa se aventureze in a opta pentru prenume unice, creative, care il fac pe copil sa para un ciudat in fata celorlalti.

Care dintre nume ti se pare cel mai ciudat sau ridicol nume de copil din Romania? De ce crezi ca aleg parintii astfel de nume? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Nume ciudate copii

Articole recomandate

Citeste si despre