Top 10 nume englezesti pentru copii

/ / Modificat: 2012-07-10
Top 10 nume englezesti pentru copii

Daca numele romanesti nu te mai inspira pentru a te decide cum sa iti botezi copilul, iar cele alese de celebritati americane te lasa indiferenta, arunca un ochi in "curtea" Regatului Britanic si vezi care sunt cele mai cautate nume englezesti pentru copii! Iata topul celor mai raspandite si influente nume de bebelusi din Anglia!

Foto: guim.co.uk

Daca ai impresia ca nume regale precum Elizabeth (dupa numele Reginei), Katherine (dupa sotia printului William, devenita printesa) sau William (dupa print), sunt cele mai influente nume ale Angliei, te inseli! Altele sunt preferintele englezilor din ultimul an, in materie de nume pentru copii!

Oliver

Prenumele masculin Oliver este in fruntea clasamentului celor mai cautate nume pentru copii in Anglia.

Marea Britanie se lauda, la ora actuala, cu o tendinta in crestere a numarului de copii care poarta acest nume, provenit din greaca si care se tarduce prin "maslin".

Lily

Daca Oliver sta tantos in fruntea clasamentului pentru nume de baieti, in ceea ce priveste numele de fetite, Lily este cel mai cautat nume al anului in Anglia.

Jack

Jack este un nume traditional englezesc, preluat cu succes de americani si devenit extrem de comun la ei. Insa el ramane un nume cu origini englezesti care inca domina topurile numelor alese de parinti pentru bebelusii lor.

Emily

Emily este un nume care a luat mare amploare printre copiii Angliei, ajungand pe locul doi in clasamentul numelor pentru fetite.

Harry

Multi parinti aleg sa isi boteze copiii Harry, fie dupa numele unuia dintre printii Regatului, fie pentru ca le place foarte mult cum suna si faptul ca este un nume impozant.

Cert este faptul ca a devenit, in ultima vreme, al treilea nume de baieti pentru care opteaza proaspetii parinti.

Isabella

Isabella este un nume extrem de frumos pentru fetite si universal valabil, deoarece a fost adoptat cu succes de aproape toate tarile din lume.

Melodios si gingas, numele de Isabella s-a impus cu succes si in Marea Britanie, fiind printre favoritele parintilor englezi.

Charlie

Charlie este un alt nume frecvent intalnit in Anglia. Chiar daca se crede ca mai degraba Charles este varianta pentru care opteaza adesea englezii, dupa printul cu acelasi nume, parintii au inceput sa prefere prenumele de Charlie.

Sophie

Sophie, Sofia, Sophia - sunt variatii ale aceluiasi grecesc "Sophie", care se traduce prin intelepciune.

Este un nume rafinat, elegant si inspirat pentru fetite si nu avea cum sa lipseasca nici din topul numelor englezesti pentru copii.

James

James este un alt nume englezesc foarte cautat pentru bebelusi si unul dintre prenumele din regiune, care inca se pastreaza in preferintele parintilor, in ciuda tendintelor care apar constant.

Olivia

Daca Oliver este in topul prenumelor preferate pentru baietei, si varianta feminina a lui, Olivia, este printre primele zece nume pentru copiii din Anglia si a cincea preferinta in randul numelor pentru fetite din Regat.

Olivia este un nume frumos, impozant, care apartine multor personaje din literatura engleza si nu numai si care definea si caracteriza doar femei de vita nobila.

Tie care nume englezesc ti se pare cel mai frumos sau inspirat? Copilul tau ce nume poarta? Cum i l-ai ales? Spune-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Nume populare copii

Articole recomandate

Citeste si despre