Nume de bebelusi la moda in 2018

/ / Modificat: 2018-01-17
Nume de bebelusi la moda in 2018

Sa alegi numele copilului tau este o decizie care trebuie luata cu responsabilitate, mai ales ca trebuie sa tii cont de faptul ca micutul il va purta toata viata.

Daca urmeaza sa devii mamica si ai nevoie de putina inspiratie sau pur si simplu iti doresti sa stii ce nume sunt la moda anul acesta, exista cateva topuri cu cele mai populare nume ale anului 2018. Chiar daca sunt din strainatate, ele te pot inspira.

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul dedicat parintilor, emmasdiary.co.uk, la care au luat parte aproximativ 3500 de femei care urmeaza sa devina mame anul acesta, in varful topului se afla numele Olivia, pentru fete si Harry, daca este vorba despre un baietel.

Isla si Charlotte, nume populare pentru fete

Potrivit rezultatelor chestionarului, din informatiile adunate de la cele aproximativ 3.500 de viitoare mamici, cele mai populare 20 de nume de fete sunt: Olivia, Isla, Lily, Ava, Elsie, Emily, Poppy, Amelia, Sophia, Freya, Evelyn, Grace, Charlotte, Willow, Alice, Matilda, Ruby, Aria, Florence, Ella.

Numele Olivia este de origine latina, insa poate sa fie si de origine scandinava, de la "Olaf", care inseamna "urmasul stramosilor".

Un alt nume popular al acestui an este Charlotte, un nume de origine franceza. Este un nume pe care l-au purtat mai multe regine, iar acum il poarta si Charlotte, fiica cea mica a Printului William si a Ducesei de Cambridge a Marii Britanii.

Alice este un alt nume pe care parintii il vor alege pentru fetitele lor anul acesta, semnificatia lui fiind una nobila. Provine de la numele german Adalheidis. Alice a devenit celebru si dupa ce Lewis Caroll a numit-o asa pe eroina cartii sale "Alice in tara minunilor".

Noah si Teddy, nume la moda, pentru baieti

In ceea ce ii priveste pe baieti, in topul numelor preferate pentru anul 2018 s-au aflat, in afara de Harry, numele: Noah, Oliver, George, Jack, Arthur, Freddie, Jacon, Charlie, Teddy, Theo, Henry, Jamies, Alfie, Leo, Oscar, Archie, Max, Logan, Joshua.

Faptul ca numele Harry este unul la moda poate sa aiba legatura cu Printul Harry al Marii Britanii, care anul trecut s a-a aflat in lumina reflectoarelor pentru ca si-a anuntat logodna cu actrita Meghan Makle, dar poate sa fi castigat popularitate si datorita succesului fenomenal a seriei Harry Poter, scrisa de J.K. Rowling.

George este numele ales de Ducesa de Cambridge a Marii Britanii si de Printul William pentru primul lor copil, care s-a nascut pe 22 iulie 2013. Numele provine din limba greaca si semnificatia sa este de "fermier". Jack a fost unul dintre cele mai populare nume din Marea Britanie in ultimii 14 ani. Numele Noah este de origine ebraica si inseamna "liniste", "confort".

Ce nume au fost populare in Romania in anii anteriori

In Romania, in ultimii ani, au fost populare nume precum Andrei, David, Alexandru, Matei, Luca, Stefan, in timp ce pentru fete parintii au ales nume ca Maria, Elena, Ioana, Antonia, Sofia, Alexandra, Andreea. Probabil unele dintre aceste nume vor ramane printre preferinte si anul acesta, in timp ce altele vor fi inlocuite cu altele noi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Nume baieti Nume fete Nume populare copii Nume la moda copii

Articole recomandate

Citeste si despre