Destinul si numele copilului tau!

/ / Modificat: 2012-07-23
Destinul si numele copilului tau!

Numele pe care-l alegi pentru bebelusul tau ar putea avea o influenta puternica asupra destinului sau. Stim deja ca numele influenteaza personalitatea copilului si ca ii poate marca dezvoltarea emotionala, insa este greu de inteles pentru multi parinti care este legatura intre numele ales la nastere si felul in care ii influenteaza actiunile viitoare. Experti in psihologie, numerologie si misticism au analizat si studiat aceasta conexiune si incearca sa explice, pe intelesul tuturor, dictonul latin stravechi "Nomen est omen", ceea ce inseamna "Numele este destinul". Iata cum!

Foto: essentialbaby.com.au

Credinta ca numele ar avea o influenta puternica asupra destinului unui om dateaza din vremuri stravechi in mai multe societati si civilizatii. Spiritisti, mistici, savanti, preoti, numerologi, dar si psihologi, au incercat sa descifreze care este misterul care planeaza asupra legaturii dintre nume si destin.

Atunci cand te gandesti la alegerea numelui pentru bebelusul tau, probabil ca influenta lui asupra destinului este ultimul criteriu pe care-l iei in considerare sau nu te bazezi deloc pe acest lucru. Urmaresti, mai degraba, sa fie original, sa fie special, sa nu fie prea popular, sa aiba o semnificatie speciala, sa nu se preteze la tachinari si porecle urate din partea celorlalti copii etc.

Iata si alte criterii esentiale pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a te decide care este numele potrivit pentru copil!

Influenta numelui asupra destinului copilului in numerologie

Numerologia este o stiinta care dateaza de mii de ani si care se ocupa cu interpretarea numerelor si relatia lor cu obiecte fizice sau cu viata omului. Este una dintre stiintele care cred cel mai mult in ideea ca numele bebelusului ii influenteaza si destinul.

Obiectul cu care lucreaza numerologii sunt numerele de la 1 la 9. Folosesc harti speciale si dau cate o interpretare proprie fiecarui numar in parte. Fiecare litera din alfabet este asociata cu unul dintre aceste numere si este folosita pentru a configura "vibratia cosmica" a vietii persoanei in cauza.

Prin reducerea literelor care alcatuiesc un nume la un singur numar, care poate fi format din mai multe cifre, un numerolog poate prezice aspecte ale vietii viitoare a copilului. Prin combinarea informatiilor cu numerele derivate din data sa de nastere, numerologul este apt sa construiasca un tablou amplu al personalitatii viitoare a copilului, a directiei lui in viata, precum si a realizarilor viitoare.

Numerologii sunt de parere ca vibratia numarului care corespunde cu numele copilului are un impact extrem de puternic asupra viitorului lui. Tocmai de aceea, ei sustin ca este important sa se aleaga un nume de copil care sa fie in perfect echilibru numerologic cu datele de nastere ale parintilor, precum si cu alte numere importante pentru destinul lui, astfel incat vibratiile cosmice sa rezoneze pozitiv in viata copilului si sa ii atraga succesul, sanatatea si fericirea.

Calculatorul de nume norocoase este creat pe principiul numerologic. Afla cat de norocos este numele pe care l-ai ales pentru copilul tau!

Influenta numelui copilului asupra destinului in misticism

In acceptiunea mistica, mai exact a cultului Kabala, fiecare litera a alfabetului evreiesc are o putere numerica. Adeptii Kabala cred intr-o putere unica si secreta a fiecarei litere si mai ales in energia si puterea pe care o ofera combinarea literelor intr-un nume.

In filosofia mistica, fiecare copil are doua nume. Unul este cel dat de parinti, la botez, si altul bine ascuns, secret, care este si cel mai important. De fapt, ei cred ca fiecare copil se naste cu un singur nume, cel care este secret si care ii influenteaza viata. Adeptii cultului sustin ca este datoria parintelui sa ii descopere numele secret, bazandu-se, printre altele, si pe sistemul numerolog Kabalist, format din numere de la 1 la 9.

Alegerea unui nume potrivit pentru copil, bazat pe sistemul numerologic Kabala, in care 1 este ambitia, 3 este optimismul si independenta, 6 este armonia si 7 este creativitatea, perfectionismul, inseamna, de fapt, a alege un drum in viata copilului. Numele il va urmari toata viata, iar insemnatatea lui in acceptiunea mistica ii va influenta actiunile.

Influenta numelui copilului asupra destinului in viziunea psihologica

Dupa mistici si numerologi, a venit randul psihologilor sa interpreteze influenta numelui ales pentru bebelus asupra destinului sau. Psihologia moderna a recurs la mai multe studii si analize si a descoperit ca numele copilului ii influenteaza nu doar personalitatea, ci intreaga lui viata - sociala, emotionala etc.

Numele copilului ii influenteaza relatia cu cei din jurul sau. Sonoritatea numelui, insemnatatea lui, felul in care este perceput in societate ii determina pe cei din jur sa isi formeze o prima parere despre o persoana, fara a fi nevoie sa discute cu ea.

Alegerea unui nume ciudat, greu de inteles, rar intalnit, l-ar putea izola in viitor pe copil de alte grupuri sociale. Copilul cu un nume predispus la porecle si etichete rautacioase ar putea putea fi luat in vizor de alti prichindei, care l-ar putea tachina si ar putea manifesta, involuntar, o atitudine nefasta fata de el. Acest lucru duce la scaderea increderii si stimei de sine ale copilului si i-ar putea afecta dezvoltarea psihica. Si toate acestea pornind de la un simplu nume!

Sigur ca, toate problemele emotionale ale unui copil nu vor decurge doar din cauza unui nume nepotrivit. Trebuie sa existe si un teren predispozant, provocat de traume sau de lipsa unui sprijin parental ori de alte probleme de natura psihologica, pentru ca micutul sa fie serios afectat. Insa specialistii in psihologie sustin ca si numele are influenta puternica, nu neaparat in destinul lui, cat in dezvoltarea psihica si emotionala a micutului.

Specialistii sustin ca cel mai important in alegerea numelui pentru copil este sa tii cont de modul in care el se armonizeaza si rezoneaza in societatea din care micutului face parte, astfel incat sa nu fie considerat un ciudat, sa fie simplu de pronuntat si scris si sa nu fie prea bizar, deoarece poate influenta modul in care este perceput de ceilalti. Insa cel mai important este sa ii asiguri micutului un mediu linistit si armonios in care sa creasca mare si fericit.

Tu crezi in ideea ca numele influenteaza destinul? Ce nume are micutul tau si de ce l-ai ales? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii destin Alegere nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre