Cele mai frumoase nume purtate de printi si printese in jurul lumii

/ / Modificat: 2017-10-03
Cele mai frumoase nume purtate de printi si printese in jurul lumii

Numele de printi si de printese se regasesc adesea pe lista celor mai populare nume, multe dintre ele avand o indelunga traditie istorica. In cazul in care inca nu te-ai hotarat asupra numelui bebelusului tau, te poti inspira de la cele mai indragite familii regale. Iata cateva nume de printi si printese care cu siguranta vor fi pe gustul tau!

Christian

Printul Christian al Danemarcei, Conte de Monpezat, s-a nascut in data de 15 octombrie 2005 si este membru al familiei regale daneze. Este fiul cel mare al Printului Mostenitor Frederik al Danemarcei si al sotiei sale, Printesa Mary. Totodata, el este nepotul reginei Margareta a II-a a Danemarcei. Daca va deveni rege dupa tatal sau, va domni sub numele de Christian al XI-lea al Danemarcei.

printul-christian-danemarca

Sursa foto: DailyMail.co.uk

Charlotte

Printesa Charlotte a Marii Britanii se numara printre cei mai indragiti membrii ai unei familii regale de pe intreaga planeta. Ea este stranepoata Reginei Elisabeta a II-a si nepoata mostenitorului coroanei britanice, Charles, Print de Wales. Nascuta pe 2 Mai 2015, printesa Charlotte este cel mai mic copil si unica fiica a Printului William si a sotiei sale Catherine, duce si ducesa de Cambridge.

printesa-charlotte

Sursa foto: Instagram @kensingtonroyal

Jacques

Printul Jacques Honore Rainier, nascut in 10 decembrie 2014, este mostenitorul oficial al coroanei de Monaco, sub numele de Jacques al II-lea. Parintii sai sunt printul Albert al II-lea si printesa Charlene. Jacques are o sora geamana, care s-a nascut cu doar 2 minute inaintea sa. Micul print a primit titlul de marchiz de Baux, in timp ce sora sa, Gabriella Therese Marie, a fost numita contesa de Carlades.

jacques-rainier.

Sursa foto: DailyMail.co.uk

Joshepine

Printesa Josephine Sophia Ivalo Mathilda a Danemarcei s-a nascut pe 8 ianuarie 2011 si este membru al familiei regale daneze. Micuta printesa poarta titul de Contesa de Monpezat. Are un frate geaman, Printul Vincent al Danemarcei.

printesa-josephine

Sursa foto: Royalty: Past & Present Wiki

Estelle

Printesa Estelle, Ducesa de Ostergotland, este cel mai mare copil al cuplului regal Printesa Victoria si Printul Daniel al Suediei. Ea a venit pe lume pe 23 februarie 2012 si este primul copil de vita nobila care s-a nascut in Suedia in ultimii 30 de ani.

printesa-estelle

Sursa foto: The New Royalty World

George

Printul George Alexander este fratele mai mare al printesei Charlotte a Marii Britanii. S-a nascut pe 22 iulie 2013, devenind astfel al treilea in ordinea succesiunii la tronul britanic, in urma bunicului sau, Printul Charles si al tatalui sau, printul William.

printul-george-alexander

Sursa foto: Instagram @kensingtonroyal

Isabella

Printesa Isabella Henrietta Ingrid Margrethe a Danemarcei, Contesa de Monpezat, s-a nascut la data de 21 aprilie 2007. Este sora mai mica a Printului Christian al Danemarcei si al doilea copil al cuplului regal danez. Isabella este totodata prima printesa nascuta in familia regala daneza de la nasterea matusii sale, regina Anne-Marie a Greciei, in 1946. Pana cand numele ei a fost anuntat la botez, parintii si mass-media au alintat-o "Lillepigen", o porecla afectuoasa care inseamna "micuta fetita".

printesa-isabella

Sursa foto: bt.dk

Marius

Marius Borg Hoiby este fiul cel mare al printesei Mette-Marit, rezultat dintr-o relatie anterioara celei cu Printul mostenitor Haakon al Norvegiei. El a decis la inceputul acestui an sa paraseasca viata publica si tara natala, pentru a se stabli in SUA. Primul nascut al sotiei printului mostenitor nici nu avea un titlul regal, nefiind nascut in cadrul familiei regale norvegiene. Fratii lui mai mici, Sverre Magnus si Ingrid Alexandra, au primit titluri de print, respectiv printesa.

marius-borg-hoiby.

Sursa foto: US Weekly

Amalia

Printesa Catharina-Amalia a Tarilor de Jos, Printesa de Orania-Nassau, s-a nascut la 7 decembrie 2003, fiind primul copil al regelui Willem-Alexander al Tarilor de Jos si al reginei Máxima. Este mostenitoarea tronului Olandei in urma abdicarii bunicii ei, regina Beatrix, si a urcarii pe tron a tatalui ei, Willem-Alexander.

Printesa-Amalia

In foto: Printesa Catharina-Amalia (stanga), alaturi de surorile ei: Printesa Ariane si Printesa Alexia

Vincent

Printul Vincent Frederik Minik Alexander al Danemarcei, Conte de Monpezat, este fratele mai mic al Printesei Isabella si al printului Christian. Are o sora geamana, Printesa Josephine a Danemarcei. Micul print este al patrulea in ordinea succesiunii la tronul din Danemarca, dupa tatal sau, fratele mai mare si sora mai mare.

printul-vincent

Sursa foto: Hello Magazine

Leonor

Leonor, Printesa de Asturia, este primul copil al Regelui Felipe al VI-lea si al sotiei lui, Regina Letizia a Spaniei. S-a nascut la data de 31 octombrie 2005, devenind mostenitoarea oficiala a tronului spaniol. A primit titlul de Alteta Sa Regala, Printesa de Asturia. Are o sora mai mica, Infanta Sofía.

printesa-leonor

In foto: Printesa Leonor (stanga) alaturi de sora ei, Sofia/ Portret oficial

Ingrid

Printesa Ingrid Alexandra a Norvegiei este nepoata regelui Harald al V-lea al Norvegiei si a doua in ordinea succesiunii la tronul Norvegiei, dupa tatal ei, Printului Mostenitor Haakon. Ingrid Alexandra s-a nascut la 21 ianuarie 2004, fiind botezata 3 luni mai tarziu in capela Palatului Regal din Oslo. Se asteapta ca printesa Ingrid sa fie a doua regina a Norvegiei, dupa Margareta.

printesa-ingrid-alexandra

Sursa foto: Royal Central

Gabriella

Printesa Gabriella de Monaco este sora gemana a printul Jacques Honore Rainier. Ea poarta tittul regal de contesa de Carlades. Recent, mica printesa si-a insotit parintii la un eveniment public, cu ocazia campionatul de rugby Sainte Devote, din Monte-Carlo. Gabriella s-a dovedit extrem de timida si a refuzat sa dea ochii cu multimea stransa pe stadion, preferand sa ramana in bratele ocrotitoare ale mamei sale.

printesa-gabriella

Sursa foto: Hello Monaco 

Elisabeth

Printesa Elisabeta a Belgiei este fiica cea mare a regelui Filip al Belgiei si a reginei Mathilde, fiind nascuta in data de 25 octombrie 2001. La 21 iulie 2013, dupa abdicarea bunicului ei, regele Albert al II-lea, si urcarea pe tron a tatalui ei, Elisabeta a devenit mostenitoare a tronului Belgiei. Are trei frati mai mici: Printul Gabriel, Printul Emmanuel si Printesa Eleonore.

Printesa-Elisabeth

Sursa foto: newmyroyals.com

Tu ce parere ai despre numele pe care le poarta cele mai tinere figuri regale? 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre