Ce nume de copii sunt in tendinte in 2015

/ / Modificat: 2015-01-23
Ce nume de copii sunt in tendinte in 2015

Oficial, au aparut primele tendinte in materie de nume de copii pentru anul 2015. In ultimii ani, influentele din cultura populara, vedetele si originea etnica si-au spus cuvantul in nasterea acestor trenduri importante, iar ele continua sa aiba un impact important asupra numelor "la moda" pentru nou-nascutii prezentului.

nume_bebe

Daca te intrebi ce nume de copii in voga se preconizeaza in noul an, iata cateva pareri relevante care iti pot dezvalui cum arata tendintele acestei perioade.

Nume de copii inspirate de figuri celebre

Potrivit site-ului babycentre.co.uk, anumite nume de copii in voga au reusit sa isi pastreze popularitatea ani la randul, iar 2015 nu va face exceptie. Este vorba despre Sofia, Emilia si Olivia pentru fetite si de Oliver, Noah, Iacob si Jack pentru baietei.

In noul an, televiziunea, cultura populara si celebritatile vor reusi sa influenteze cu siguranta gusturile parintilor de pretutindeni. Lansarea ultimei parti din "Hunger Games" face ca numele "Katniss" sa apara in top 100 nume preferate de fete, iar seria de succes "Game of Thrones" aduce numele de "Emilia" printre top favorite.

nume-copil-sarcina

BabyCentre preconizeaza urmatoarele nume favorite ale anului 2015:

Pentru fete: Lala, Lila, Serena, Marta si Brooke;

Pentru baieti: Roman, Abdullah, Jesse, Jenson si Corey.

In categoria numelor inspirate de celebritati care pot fi alese prioritar de catre parinti se numara Eric, Titan, Jaxon, Milo, Oscar si Apolo. Se observa o preferinta aparte pentru numele scurte, puternice si putin neobisnuite.

nume-copii_3

Nu este de ignorat nici fenomenul Disney, care plaseaza in lista tendintelor noi in nume de copii optiunile Elsa si Ana (protagonistele faimoasei animatii "Frozen").

O alta tendinta puternica in randul numelor de fete este terminatia "belle" sau "bela". Se vor purta numele imprumutate de la printese, precum Izabela, Bela, Anabela, Mirabela, Arabela etc.

Acelasi lucru este valabil si pentru numele cu terminatia "ette", incarcate de farmec frantuzesc (de exemplu, Charlotte sau Bernadette). Numele nobile raman in top, imprumutate de la familiile regale faimoase: Ecaterina, Elizabeta, Victoria, Eduard, Henry, Richard, Kate si William.

Nume de copii cu semnificatii puternice

Portalul Here are Nameberry's mizeaza mai degraba pe numele cu semnificatii puternice, iesite din comun, cat mai originale.

alege_nume_copii

Potrivit parerilor exprimate de un numar mare parinti intr-un sondaj online, favorite sunt numele cu o identitate deosebita si cu o pronuntie aparte:

- Titan;

- Royal;

- Noble;

- Purple;

- Lilac;

- Violet;

- River;

- Sage;

- Saint;

Parentdish.co.uk a intocmit un clasament de nume de copii populare in 2015 pe baza unui studiu realizat de Oficiul National de Statistica din Marea Britanie.

Acestea sunt:  

Pentru fete: Darcy, Beatris, Elsie, Wilow, Evelina, Ivy, Violeta, Victoria, Edith, Eloide;

Pentru baieti: Teodor, Eli, Ronnie, Felix, Albert, Austin, Ernest, Otto, Rudy si Emil;

Publicatia Huffington Post sustine ca numele in tendinte care vor fi preluate de peste Ocean in Europa vor fi cele scurte si simple, care nu ies niciodata din actualitate: Isa, Eva, Ida, Lou, Lia si Tess pentru fetite si Ben, Finn, Jack, Leon, Max si Tom pentru baieti.

Care sunt numele de copii in tendinte care iti plac cel mai mult? Ai auzit de alte nume care urmeaza sa fie populare anul acesta? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre