Topul celor mai frumoase nume ale copiilor de vedete

/ / Modificat: 2012-06-29
Topul celor mai frumoase nume ale copiilor de vedete

Vedetele de la Hollywood impun intotdeauna tendintele, fie ca este vorba de moda, frumusete sau chiar de nume de copii. Din dorinta de a fi unici in tot ceea ce fac si de a da copiilor nume cu insemnatate sau semnificatie speciala, vedetele recurg adesea la cele mai ciudate optiuni si fac cele mai bizare sau nemaintalnite alegeri. Exista insa si celebritati pentru care simplitatea si popularitatea numelui este mai importanta decat unicitatea!

Fie ca sunt unice, fie ca sunt populare sau celebre, iata cateva dintre cele mai frumoase nume de copii alese de vedetele internationale pentru prichindeii lor, ce inseamna ele si cine le mai poarta!

Isabella (Nicole Kidman, Matt Damon)

matt_damonIsabella este, de departe, cel mai frumos prenume international de fetite. Cu o rezonanta armonioasa si un ecou melodios, Isabella este un nume de provenienta latina, spaniola.

Este o versiune a numelui Elisabeta, care in acceptiunea ebraica insemna "promisiunea lui Dumnezeu".

Nicole Kidman si Tom Cruise au optat pentru acest nume pentru fetita lor. Si Matt Damon sau Drew Lachey au facut exact aceleasi alegeri.

Chiar si celebrul Sean Austin si-a botezat fetita Isabella, un prenume neobisnuit de frumos pentru stilul sau.

Ava (Reese Whiterspoon)

Ava este unul dintre cele mai frumoase si melodioase nume pentru copii, dar si cu o rezonanta puternica in randul copiilor de vedete.

Reese Whiterspoon, Hugh Jackman sau Heather Locklear sunt doar cativa dintre parintii de la Hollywood care au optat pentru el in botezarea copilului lor.

Ava este un nume de provenienta germana si inseamna "dorita" sau "pasare". Uneori, se mai alege si derivatul Eva.

Violet (Jennifer Garner & Ben Affleck)

jennifer garner

Violet este un alt nume popular la Hollywood si cu o rezonanta foarte frumoasa. A fost ales de celebrul manechin Claudia Schiffer pentru fetita ei, Cosima Violet, dar si de cuplul Jennifer Garner si Ben Affleck, pentru una dintre fetele lor, Seraphina Violet.

Violet se traduce in romana Violeta, care nu este doar un nume de floare sau o culoare, ci are semnificatii mult mai profunde - inseamna modestie, pudoare, credinta.

Numele este adesea intalnit si printre celebritatile romanesti, Andreea Marin Banica fiind cea mai cunoscuta vedeta care a optat pentru a-si numi fetita "Violeta", chiar daca alegerea ei nu este facuta pe baza semnificatiei numelui in sine. Ea si-a botezat fetita dupa mama sa.

Dylan (Pamela Anderson, Catherine Zeta Jones etc.)

catherine-zeta-jones

Dylan este un nume popular, dar si frumos, printre copilasii cuplurilor Hollywoodiene, iar pentru majoritatea dintre ele sursa de inspiratie a fost celebrul cantaret Bob Dylan.

Pamela Anderson si Tommy Lee Jones au un baiat numit Dylan Jagger, pe care l-au botezat astfel dupa celebrul cantaret, dar si dupa Mick Jagger, solistul trupei britanice The Rolling Stones.

Joan Cusack, Beau Bridges, Catherine Zeta-Jones si Michael Douglas au copii botezati cu acelasi nume, Dylan, insa nu au comentat niciodata daca sursa de inspiratie a fost acelasi Bob Dylan.

Sam (Charlie Sheen, Bruce Springsteen)

charlie-sheen

Dincolo de faptul ca este un nume frumos, Sam este si un nume foarte comun printre copiii celebri de la Hollywood. Una dintre caracteristicile sale de baza este ca e unisex. Este purtat de fetite in aceeasi masura in care este purtat de baietei.

Chiar daca este ales mai adesea pentru baietei, Charlie Sheen si Denise Richards au optat pentru acest nume pentru a-si boteza fiica.

Alte celebritati care au crezut in numele Sam pentru copiii lor sunt Bruce Springsteen, Tim Daly, William Hurt si Patricia Heaton.

Jack (Luke perry, Meg Ryan etc.)

luke-perryJack, un nume popular printre americani, este foarte frecvent intalnit si in randul celebritatilor, dar mai ales al copiilor acestora.

Este si un nume frumos, cu un ecou puternic, demn de copii cu personalitati tari. Jack este un nume care provine din engleza veche, derivat din John, care inseamna "Domnul este milos".

Ne vin in minte peste 20 de parinti celebri care au copii numiti Jack. Cei mai importanti si cunoscuti dintre acestia sunt: Val Kilmer, Susan Sarandon, Meg Ryan, Johnny Depp, Luke Perry, Tim Robbins etc.

Lilly (Johnny Depp, Chris O'Donnel etc.)

johnny depp lilyLilly sau Lily este cel mai melodios si dragalas nume pentru copii ales celebritati, datorita carismei lui.

Se traduce prin crin, din engleza, iar in romana vine de la Liliana, care provine de la liliac.

Exista foarte multe vedete internationale, parinti de fetite, care si-au botezat copiii cu prenumele Lilly.

Cele mai cunoscuti dintre ele sunt Johnny Deep si Vanessa Paradis, dar si Kevin Costner, Chris O'Donnel etc.

Henry (Printesa Diana, Heidi Klum, Meryl Streep)

Henry-heidi-klumHenry este unul dintre prenumele cu cea mai puternica rezonanta. Un nume de impact, purtat de regi mari ai lumii, Henry face si el parte din topul celor mai frumoase, dar si alese, nume de copii ai celebritatilor internationale.

La origini, prenumele Henry provine din Heimrich, un cuvant nemtesc compus, format din heim (casa) si rich (putere, carmuitor), care s-ar traduce "carmuitorul casei".

Heidi Klum si Seal, Meryl Streep si Dennis Hooper sunt doar cateva dintre celebritatile carora acest nume le-a suras pentru copiii lor.

Sa nu uitam ca si familia regala a Marii Britanii, respectiv Printesa Diana si Printul Charles, a optat ca unul dintre baietei sa se numeasca Henry, un nume demn de un viitor print sau rege.

Sarah (Kiefer Sutherland, Amy Grant)

Sarah este un prenume frecvent intalnit la americani. Este melodios, are un ecou frumos si reprezinta unul dintre cele mai frumoase nume de fetite.

Este purtat cu mandrie de copii ai Holywood-ului, ai caror parinti sunt nimeni altii decat Kiefer Sutherland, Amy Grant, Brian Dennehy sau Kate Segal.

Care dintre numele de copii ai vedetelor internationale iti place cel mai mult? Pe micutul tau cum il cheama si de unde ti-a venit ideea sa il numesti asa? Te-ai inspirat pentru alegerea ta de la vedete? Spune-ne parerile tale, dar si sugestiile si recomandarile, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii vedete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre