Top cele mai populare nume de bebelusi pentru anul 2012

/ / Modificat: 2012-07-23
Top cele mai populare nume de bebelusi pentru anul 2012

Numele populare de copii ale anului 2012 reprezinta unul dintre criteriile principale dupa care se ghideaza multi parinti atunci cand vor sa aleaga prenumele viitorului bebelus. Daca nu ai alta sursa de inspiratie si inca nu esti sigura de varianta pe care o ai in minte, arunca un ochi si pe topul celor mai raspandite nume de copii ale acestui an, atat pentru baietei, cat si pentru fetite, si vezi daca vreunul dintre ele ti se pare ca se potriveste copilului tau!

Chiar daca tendintele care se anuntau pentru anul 2012 in materie de nume pentru copii pareau destul de ciudate si extravagante, s-a dovedit ca parintii au ramas fideli unor nume "normale", traditionale, dar pline de insemnatate spirituala.

Anul 2012 este considerat de astrologii un an extrasolar, cu acumulari masive de energie si magnetism. De aceea, ei recomanda celor care devin parinti in aceasta perioada sa aleaga nume pline de energie, forta mistica si lumina, pentru a-i proteja in permanenta pe copii de influentele negative.

Nume populare de fete pentru 2012


Aurora


Aurora este un nume de origine romaneasca extrem de la moda in acest an printre parintii din tara noastra. Este si foarte potrivit in contextul astrologic al acestui an, deoarece este foarte energic si luminos, provenind din latinescul "ausosa", cu semnificatia de zori, rasarit, soare.

Alexandra


Alexandra, la fel ca multe alte nume romanesti si internationale, pare sa nu se demodeze niciodata si sa se mentina an de an pe primele pozitii ale clasamentului celor mai iubite nume de copii. Este un nume frumos si dragastos, care suna foarte bine si care are si o semnificatie aparte, insemnand a apara sau a proteja oamenii.

Violeta (Violet)


Violeta este un nume care a urcat in topul preferintelor parintilor, dupa ce mai multe vedete internationale si de la noi din tara l-au preferat pentru a-si boteza copii (Jennifer Garner, Andreea Marin). Violeta provine nu doar de la culoarea cu acelasi nume, ci si de la o floare vestita, regasita si sub denumirea de "viorea" sau "viola".

Olivia


Olivia este un alt prenume care a intrat puternic in topul preferintelor parintilor pentru bebelusii lor. Provine de la englezescul nume de origine germanica "Alfhere", care inseamna maslin.

Sophia (Sofia)


Sofia este denumirea greceasca pentru intelepciune si cunoastere si este unul dintre cele mai interesante si populare nume actuale pentru fetite. Are o sonoritate si o istorie aparte, care par sa cantareasca foarte mult in deciziile viitorilor parinti.

Ava


Ava este alt prenume foarte iubit si indragit in acest an de catre parinti. Acestia au renuntat la Eva in favoarea acestui nume sonor, care are semnificatia de dorita sau de pasare.

Mara


Prenumele Mara deriva de la Maria, iar in acest an pare sa fie mai popular decat originalul. In ebraica, este echivalentul termenului romanesc de "amar", iar in aramaica inseamna profet sau invatator.

Amelia


Amelia era, pana de curand, un nume destul de rar pentru copii. Multi parinti preferau variantele mai populare de Amalia sau Emilia. Insa combinatia celor doua si nasterea prenumelui Amelia a suras multor parinti, care l-au preferat pentru fetitele lor si l-au facut sa patrunda in topul celor mai raspandite nume de bebelusi ale momentului.

Daria


Daria este un nume de fetita care se mentine in topurile celor mai populare nume de copii, de ceva ani buni. Nici anul acesta nu paleste in fata altor prenume, abia intrate in topuri, si reuseste sa se impuna puternic.

Nume populare de baieti pentru 2012

Mason

Mason este un nume des intalnit in regiunile englezesti si americane, dar care poarta origini frantuzesti. Pare sa fie in fruntea topului strainilor privind cele mai populare nume de copii in 2012. Semnificatia acestuia este de "muncitor in piatra".

Liam

Pe locul al doilea in topul preferintelor parintilor anului 2012 se situeaza un nume sonor si melodios de baietei - Liam. Semnificatia lui importanta, aceea de protector neinfricat, cantareste foarte mult in decizia parintilor de a-si boteza astfel copiii.

David

David este considerat numele anului 2012, cel putin in Romania. Este cel mai popular si indragit nume masculin al momentului. Este si cel mai vechi, datand de peste trei milenii, si are semnificatia de "iubit, indragit".

Alexandru

Nu doar forma feminina a numelui Alexandru este iubita de parinti si populara in acest an. Si varianta masculina, care este originala, intra in topul celor mai raspandite nume ale momentului si are aceeasi semnificatie de "a proteja, a apara".

Matei

Matei este un prenume ebraic, care are o semnificatie aparte, traducandu-se prin "dar de la Dumnezeu". Ramane unul dintre cele mai frumoase si melodioase nume masculine, inca la mare moda in acest an.

Andrei

Daca vrei ca micutul tau sa aiba o fire razboinica, numele Andrei este cel care i se potriveste si care l-ar putea ajuta sa devina o persoana puternica. Prenumele are chiar semnificatia de razboinic si este unul dintre cele mai populare si raspandite la noi in tara, dar si in alte tari.

Vlad

Vlad este un nume cu o semnificatie puternica, de origine slava, si se traduce prin "a domni, a conduce, a stapani". Mai inseamna si glorie sau pace, lume, ilustru si este un prenume potrivit pentru copiii nascuti in acest an, care au nevoie de multa energie si putere.

Oliver

In acest an, numele de Oliver este la mare moda printre copii. Nu doar fetitele sunt onorate sa poarte numele melodios Olivia, dar si baieteii pot fi botezati cu varianta masculina, Oliver, care inseamna maslin sau urmasul stramosilor.

Ethan

Ethan este un alt nume englezesc foarte popular, care se mentine in topul numelor populare ale acestui an. Are origini ebraice si semnifica "solid, rezistent".

Tie ce nume popular de bebelus iti place cel mai mult? Pe micutul tau cum il cheama? Cum i-ai ales numele: in functie de tendinte, popularitate, semnificatie? Impartaseste-ne sugestiile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume populare copii Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre