Top 10 nume de baieti in 2011

/ / Modificat: 2012-06-26
Top 10 nume de baieti in 2011

Optiunile parintilor pentru alegerea numelor baieteilor s-au schimbat frecvent de-a lungul timpului si au impus mai multe tendinte in timp. Daca in Romania, in 2010, erau la moda nume de baieti precum Nichita, Daniel sau Maxim, anul 2011 a rasturnat preferintele parintilor, iar cel mai la moda nume pentru baietei a fost desemnat "David". Descopera si alte nume care au fost in top 10 al numelor de baieti din anul 2011!

Foto: sheknows.com

David

David este prenumele aflat in fruntea topului preferintelor parintilor pentru copiii lor. Este cel mai ales nume al anului 2011 pentru baieti.

Este unul dintre cele mai vechi nume, datand din urma cu peste trei milenii si are o origine ebraica. Numele se traduce prin "iubit" sau "indragit" si a patruns in tara noastra inca din cele mai vechi timpuri, primele aparitii ale lui fiind semnalate in documentele "Tarii Romanesti".

Luca

Luca a fost un alt prenume foarte cautat in randul baieteilor anul trecut.

Provenienta lui nu este inca foarte sigura, dar unii cred ca este preluat de la marele pictor Luca della Robia, in timp ce altii sunt de parere ca a fost preluat de la o regiune din Italia, numita Lucania.

Se spune in popor ca Luca simbolizeaza frumosul si ca s-ar traduce prin "aducator de lumina"

Matei

Matei nu este doar popular printre baietei, ci este si unul dintre cele mai frumoase nume si inseamna "dar de la Dumnezeu".

Matei provine de la apostolul cu acelasi nume, care a scris si prima evanghelie despre viata lui Iisus.

Andrei

Andrei este un nume demn de orice barbat, deoarece la origini inseamna curajos, temerar, luptator. Toti parintii isi doresc ca micutul lor sa se transforme intr-un barbat de toata lauda si sa fie puternic si curajos, de aceea aleg adesea sa il boteze Andrei.

In Romania, numele de Andrei are o semnificatie aparte. Provine de la Sfantul Andrei, care este considerat ocrotitorul Romaniei.

Eduard

Un alt nume foarte la moda in 2011 a fost Eduard. Este preluat din englezescul Edward si are o simbolistica aparte, apreciata de foarte multi parinti. Se traduce prin "pazitorul binecuvantat", dar si prin fericit.

Razvan

Prenumele Razvan se traduce prin "aducator de vesti bune". Cu siguranta, pentru parintii anului 2011, venirea pe lume a bebelusilor lor a fost poate una dintre cele mai bune vesti si momente din viata si au dorit sa marcheze momentul, alegand un nume frumos si simplu.

Alexandru

Alexandru este un nume popular printre baietei, insa parintii il aleg mai ales datorita semnificatiei lui, aceea de a apara si proteja.

Provine de la Alexandros, un nume grecesc, si se traduce prin protector al barbatilor sau al oamenilor.

Cristian

Cristian ramane unul dintre numele care nu va iesi niciodata din tendinte, indiferent de cele mai noi tendinte care se vor impune peste ani in optiunile parintilor.

Cristian, un nume de origine romaneasca, inseamna "a unge" si este un simbol al crestinatatii.

Vlad

Numele Vlad este puternic impamantenit in istoria tarii noastre si are o semnificatie aparte pentru popor. Provine din slava si inseamna a stapani, a conduce, a domni.

Dragos

Dragos reuseste sa intre si el in top 10 nume de copii ai anului 2011 si are si de ce. Pe langa faptul ca este melodios si rezonant, inseamna si "glorie dulce" sau "pretios".

Care ti se pare cel mai frumos nume de baietei din 2011? Tu ce nume ai dat copilului tau? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere nume baieti Nume baieti Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre