Numele copilului tau. Top 10 nume de fete norocoase

/ / Modificat: 2016-07-11
Numele copilului tau. Top 10 nume de fete norocoase

Atunci cand te pregatesti sa devii parinte, iti doresti ca in momentul in care copilul tau va veni pe lume sa ai totul pregatit, de la amenajarea camerei sale si garderoba pentru primele luni de viata pana la numele pe care i-l vei da la botez.

Orice mamica isi doreste ca fiul sau fiica sa sa aiba parte, inainte de toate, de sanatate si de noroc si, conform anumitor superstitii, unele nume sunt mai norocoase decat altele.

Daca urmeaza sa devii mamica de fetita, cu siguranta ti-ai facut deja o lista a tuturor numelor de fete care iti plac, inspirandu-te de la persoane pe care le admiri, de la personaje din filmele tale preferate, de la numele florilor sau chiar din trendurile perioadei in care ai ramas insarcinata.

Astfel, daca in anii '90 Roxana era un nume foarte popular, in aceasta perioada foarte multe mamici isi boteaza fiicele Sofia sau Sara, fara a se gandi neaparat la semnificatia acestor nume. 

Iata o lista cu cele mai frumoase si norocoase nume de fete si afla semnificatia acestora si originile lor!

1. Amelia

Unii sustin ca acest nume cu o sonoritate melodioasa si placuta provine din limba germana veche, limba in care cuvantul face referire la harnicie si la truda. Alte surse asociaza numele Amelia cu limba greaca veche, in care acesta ar insemna "amabilitate", "bunavointa". Asadar, daca iti doresti ca fiica ta sa isi construiasca singura norocul prin munca si printr-un comportament frumos fata de ceilalti, acest nume este perfect pentru ea.

2. Daria

Originile acestui nume vin de la poporul persan, care il asocia cu "a poseda bunuri" sau cu "a mentine binele". Muzicalitatea incontestabila a acestui nume este secundata, asadar, si de semnificatia sa. Indiferent daca iti doresti belsug pentru fiica ta sau daca speri ca ea sa fie o persoana impaciuitoare si blanda, care ii aduce pe toti la un loc, Daria este un nume potrivit.

3. Ecaterina

Desi nu este un nume foarte comun in aceasta generatie, este un nume clasic pe care l-au avut numeroase femei puternice si norocoase, asa cum sunt Caterina de Medici sau Ecaterina Teodoroiu. Acesta provine din limba greaca si are semnificatia de "pur, inocent".

4. Gloria

Acest nume pur romanesc ne duce cu gandul la onoare, la notorietate, la admiratia celor din jur. Daca acestea sunt lucrurile pe care ti le doresti pentru fiica ta, cu siguranta ai gasit numele perfect pentru ea. In plus, este extrem de feminin si de delicat, desi sugereaza putere si faima.

5. Ilinca

Cu origini in limba ebraica, Ilinca se traduce prin "raspunsul Domnului". Vibratia acestui nume este fara indoiala una pozitiva si norocoasa, iar autenticitatea sa nu poate fi contestata. In plus, in cazul in care esti credincioasa, te vei asigura astfel ca numele fiicei tale este inspirat din religie si ca ii va conferi acesteia toate sansele de care are nevoie pentru a reusi.

6. Maria

Acest nume este unul dintre putinele care nu se vor demoda niciodata. El provine tot din limba ebraica si desemneaza un "copil dorit". Ii poti arata fiicei tale cat de mult inseamna pentru tine prin oferirea acestui nume la botez. In plus, daca esti de rit ortodox, vei avea doua sarbatori religioase ale numelui sau.

7. Olivia

Acest nume este de origine latina si provine de la cuvantul "olive", care inseamna "masline". Cu siguranta stii semnificatia pasnica a ramurilor de maslin, asa ca iti poti da seama ce aura blajina si feminina ii poate conferi acest nume fiicei tale.

8. Sofia

Cu origini in limba greaca, "Sofia" se traduce prin "intelepciune". Orice parinte isi doreste ca urmasii sai sa faca alegeri intelepte si sa aiba noroc, asa ca Sofia poate fi o varianta de nume norocos pentru fetita ta.

9. Ruxandra

Derivat din "Roxana", dar mai sofisticat, acest nume de origine persana are semnificatia "rasaritului de soare". Ruxandra poate fi un nume potrivit pentru o fetita care aduce lumina si veselie in jurul sau.

10. Oana

Oana inseamna, in limba ebraica, "binecuvantarea Domnului". Este, asadar, tot un nume care poate fi interpretat religios, dar totodata si unul care poate fi sarbatorit crestineste, de Sfantul Ion, in data de 7 ianuarie.

Tu ce nume ai ales pentru fetita ta? Asteptam sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

Cum sa incepi sa cauti un nume pentru copil

Nume de printese pentru fete

Numele copilului, cum sa alegi un nume potrivit pentru bebelus?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Top nume fete Nume fetite

Articole recomandate

Citeste si despre