Nume rare si frumoase de fete

/ / Modificat: 2014-03-25
Nume rare si frumoase de fete

Alegerea numelui fetitei tale ramane una dintre deciziile cele mai grele legate de sarcina si nastere? Oscilezi intre a-i pune un nume frumos, popular, obisnuit si a opta pentru unul cat mai autentic si rar, astfel incat micuta ta sa fie deosebita si mereu complimentata pentru felul in care se numeste. Chiar daca numele iesite din comun ridica adesea probleme de scriere, intelegere si semnificatie, exista idei de nume rare de fete, dar foarte frumoase si melodioase. Iata cateva dintre ele!

Aviana

Aviana nu este deloc un nume popular in Romania, dar este deosebit si frumos.

Are o sonoritate impresionanta si o va face, cu siguranta, pe fetita ta, sa fie si sa se simta speciala si unica.

Arabela

Arabela este un nume foarte frumos, originar din limba spaniola, care inseamna trandafir, frumusete, iubire, gratie.

Este unul dintre cele mai melodioase nume pentru fetite si o optiune pe care merita sa o iei in seama, daca vrei ca numele copilului tau sa aiba un impact puternic si sa se impuna asupra celor din jur.

Matiana

Un nume de fetita derivat din masculinul Matei sau Matias, varianta adaptata pentru fetite, Matiana, este extrem de rara, dar foarte frumoasa si interesanta.

Cu siguranta, este un nume care ramane impregnat in memorie si care nu poate apartine decat unor fetite puternice.

Gladis

Gladis este un nume foarte frumos pentru fetite si destul de rar intalnit. Daca vrei sa personalizezi numele copilului tau si sa il scoti din tiparele clasice, poti opta pentru aceasta varianta, care suna foarte frumos, este usor de retinut si ramane impregnat in memoria celorlalti.

Andrada

Anda si Andra sunt nume frecvente printre fetite, insa Andrada este o varianta ceva mai speciala. Nu multe mamici opteaza pentru aceasta varianta, care este destul de frumoasa si melodioasa pentru o fetita dulce si dragalasa.

Olimpia

Olimpia este un nume de provenienta greceasca, facand referire la muntele Olimp, considerat casa zeitatilor.

Este un nume rar intalnit, dar frumos si melodios, o optiune interesanta pentru mamicile care sunt in cautare de nume creative sau originale, dar fara a fi bizare sau neinspirate.

Amalia

Amalia este forma latinizata a nemtescului Amala. Toate numele care incep cu constructia "amal" inseamna "munca".

Este un nume frumos, dulce, care se potriveste oricarei fetite si care nu este intalnit foarte des la noi in tara.

Agnes

Numele Agnes este destul de rar intalnit in Romania. Face parte din onomastica crestina, provine din greaca si se traduce prin castitate, puritate, sfintenie.

Agata

Agata este un nume destul de pretentios. Chiar daca nu pare foarte potrivit pentru un bebelus, va avea un impact puternic asupra persoanelor din jur, la maturitate.

Numele are origini indo-europene si se traduce prin bland, prietenos, bun cu toata lumea. Mai este legat si de substantivul Agata, care inseamna piatra pretioasa, dura si colorata.

Ariana (Ariadna)

La fel ca si Aviana sau Oriana, numele Ariana este deosebit si rar intalnit, dar cu o rezonanta frumoasa si melodioasa.

Numele are origini crestinesti, provenind din limba greaca si traducandu-se prin "cel sfant". O alegere impresionanta pentru mamici curajoase, care vor sa ofere fetitelor nume indraznete, dar totodata simbolice, pline de insemnatate spirituala.

Cara

Cara are origini latinesti si provine din limba italina, care se traduce prin "dragoste" sau "de iubit".

Este un nume melodios, care suna foarte bine pentru o fetita. In plus, nu este foarte popular, deci micuta ta iese din tipare sau monotonie cu un astfel de prenume.

Ofelia

Ofelia este un alt nume destul de pretentios pentru copii, insa este foarte frumos si are prestanta. Se impune si nu este uitat cu usurinta de cei care il aud pentru prima data.

Ofelia provine din grecesul "ophelos" care inseamna ajutor si a fost purtat de multe personaje literare celebre de-a lungul timpului, inclusiv in piesele lui Shakespeare.

Tie care nume rar si frumos de fetite iti place cel mai mult? Ce nume ai ales pentru fetita ta? De unde te-ai inspirat si ce semnificatie are pentru tine? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume fete Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre