Nume de copii, tendinte in 2012

/ / Modificat: 2012-06-22
Nume de copii, tendinte in 2012

Cele mai apreciate nume de copii in 2012, conform noilor tendinte in curs, se indeparteaza de sonoritatile straine la moda pana nu demult. Bebelusii care au venit pe lume in acest an stau sub semnul unui nou inceput, daca judecam dupa predictiile numerologiei sau ale calendarului mayas sau indian. Din acest motiv, parintii au tendinta sa aleaga nume puternice, impunatoare, cu incarcatura religioasa sau trimitere la o sorginte nobila.

Principalele tendinte in materie de nume de copii pentru 2012 abunda in originalitate, forta si revenire la originile stramosesti. Astrologii spun ca prichindeii nascuti in acest an vor fi norocosi si ambitiosi, de aceea li se potrivesc nume puternice, pline de magnetism si influenta.

In mod clar, au revenit in prim plan nume cu rezonanta retro, complet ignorate in perioada 2005-2008 de catre proaspetii parinti. Observam o prevalenta a vocalei "A" si a consoanei "M", precum si o reducere vizibila a numarului de litere din nume.

Nume de copii romanesti in 2012

Anul acesta, cele mai cautate nume de copii raman cele romanesti, continuandu-se astfel trendul din 2011. Daca personajele din telenovele si numele cu aer latin dominau optiunile parintilor in urma cu cativa ani (Antonia, Rosa Bella, Fernando etc), certificatele de nastere au inceput din nou sa fie inscriptionate cu nume pur romanesti, cu rezonanta istorica si religioasa.

Astfel, numele de baieti romanesti care au castigat popularitate in 2012 sunt:

    Alexandru

    Matei

    Luca

    David

    Daniel

    Andrei

    Vlad

    Cezar

    Cristian

    Darius

    Traian

    Tiberiu

Cat despre numele de fetite, cele mai cautate sunt:

    Raluca

    Ioana

    Elena

    Ilinca

    Mara

    Alexandra

    Olivia

    Ana

    Sofia

Nume de copii modificate in 2012

Pe masura ce numarul de nume ultra-populare creste, parintii cauta noi variante de a-si adapta preferintele cu originalitate, apeland la forme modificate de la versiunile originale. In acest mod, raman aliniati tendintelor si isi cresc sansele de a avea un copil botezat cu nume unic.

Iata de ce, in 2012, Alivia poate fi ales in loc de Olivia, Iona in loc de Ioana, Alidia in loc de Lidia, Arina in loc de Irina, Arabela/Anabela in loc de Izabela etc.

Nume de copii retro in 2012

Stilul retro domina tendintele anului 2012 in mai multe domenii, de la cel vestimentar pana la cel care vizeaza noile nume de copii la moda. Astfel, pentru baietei exista urmatoarele variante: Sava, Ieremia, Zaharia, Mircea, Horia, Radu, Tudor, Gruia, Cazimir, Iancu, Iacob, Filip, Casian, Luca, Lazar, Darie, Marcu, Dimitrie, Simion, Nicula, Nicodim, Serafim.

In cazul fetitelor, cele mai cautate nume retro sunt: Teodora, Safta, Anica, Smira, Otilia, Zamfira, Lucia, Teodosia, Ecaterina, Elisabeta, Lina, Marta, Ana, Zinca.

Nume de copii puternice in 2012

nume-biblice

Asa cum sugereaza astrologii, numele de copii puternice sunt potrivite pentru anul special 2012, in care transformarile energiilor pamantului aduc o noua era, cea a supravietuitorilor. Pentru baietei, numele din aceasta categorie pot fi:

  • Eros: mai putin intalnit in Romania, provine de la numele zeului dragostei in mitologia greaca;
  • Artur: deriva din celticul "artos" (n.r. urs), dar este cunoscut datorita regelui britanic Arthur, un cavaler desavarsit;
  • Odin: zeul intelepciunii si numele regelui zeilor in mitologia scandinava, are o incarcatura deosebita;
  • Magnus: inseamna "mare, maret" in latina;
  • Traian: conducatorul poporul roman;
  • Noe: alesul lui Dumnezeu in episodul biblic al potopului;
  • Vlad: inseamna "cel care stapaneste lumea";
  • Ulise: versiunea latina a eroului grec Odysseus.

In cazul fetitelor, numele puternice potrivite in 2012 amintesc de reginele si printesele din trecutul istoric al omenirii, dar si de zeitele din mitologie:

  • Aurora/Ana: zeita rasaritului de soare la romani;
  • Luana/Luna: incarcat de energie vitala;
  • Daria/Dariana: femininul de la Darius, numele unui conducator puternic persan;
  • Aida: derivat din numele unei printese etiopiene;
  • Atena: provine de la zeita Athena, patroana orasului grecesc;
  • Anais: varianta a numelui Anna, semnifica "sufletist, cuminte, destept";
  • Mira: in latina, desemneaza sfantul mir; in sanscrita, inseamna "prosper;
  • Valeria: din latinescul "valere", care inseamna "a fi puternic";
  • Valentina: deriva din "valens", "puternic, sanatos".

Nume de copii adjectivale in 2012

Tot in 2012, parintii tind sa aleaga pentru micutii lor nume de copii care se traduc prin adjective, fiind de fapt o scurta descriere a bebelusului proaspat venit pe lume. In aceasta categorie intra Felicia si Felix ("fericit, fericita), Maximus, Bella ("frumoasa") etc.

In lumea vedetelor, copiii veniti pe lume de curand au primit tot soiul de nume bizare, alese pe baza acestui principiu. Astfel, Meg Ryan si-a botezat copilul "True" ("adevarat"), Macy Gray si-a numit fetita "Happy" ("fericita"), pe fiul actorului Mark Ruffulo il cheama Keen ("pasionat"), iar fetita lui Rick Derringer se numeste "Loving" (iubitoare).

Nume de copii neobisnuite in 2012

Daca nonconformistul te caracterizeaza din plin, afla ca numele de copii neobisnuite sunt inca in tendinte in 2012, cu singura conditie de a pastra o rezonanta puternica, speciala, amintind eventual de un personaj celebru:

  • Carleta: in varianta franceza "Charlotte", este un nume sofisticat si regal, pe care actrita Sarah Michelle Gellar l-a ales pentru mezina familiei. Semnifica numelui este de "om liber".
  • Amelia: o combinatie rafinata intre Ema si Emilia, numele are o puternica nuanta victoriana si aminteste de eroina Amelia Earhart.
  • Adelaida: numele printesei germane Adelaide, este o variatiune rara a numelor Ava, Ada si Adelina.
  • Serafina: mai popular decat Sofia in 2012, inseamna "ardent" si a fost ales de celebrii Jennifer Garner si Ben Affleck pentru botezul celei de-a doua fiice.
  • Violeta: sarbatorit de florii si extrem de feminin, numele mai inseamna si "culoare".
  • Atticus: semnifica "de la Atena", mai exact din "cercuri inalte", in extenso.
  • Imogen: un nume vechi neobisnuit, semnifica "copil iubit, adorat".
  • Milo: are origini germanice si inseamna "bland", "pacifist".
  • Oliver: extrem de raspandit in spatiul britanic, incepe sa se extinda in toate colturile lumii.

Tu ce nume de copii ai auzit ca sunt in tendinte in 2012? Impartaseste-ti opinia in sectiunea de comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre