Nume de copii inspirate de tehnologie

/ / Modificat: 2014-02-24
Nume de copii inspirate de tehnologie

nume_ciudate_copiiTehnologia isi pune amprenta din ce in ce mai mult asupra tot mai multor ramuri din viata noastra. Mai nou, aceasta reuseste sa "decida" si numele viitorilor copii. Doua cupluri din Egipt si Israel au pus numele copiilor Facebook, respectiv Like. Ne intrebam ce mai urmeaza: Twitter, Google Share sau Page?

Iata cele mai ciudate nume de copii cu inspiratie tehnologica si cateva recomandari traznite la care ne-am gandit!

Facebook

Crezi sau nu, a fost inregistrat primul copil cu numele de Facebook. Un tatic egiptean a ales sa puna numele astfel copilului in onoarea retelei de socializare. Cea care a primit numele este o fetita.

De asemenea, mandrul tatic spune ca face acest lucru si pentru a marca revolutia recenta care a avut loc in tara lui. In plus, el sustine ca a fost multumit de rolul pe care l-a avut site-ul in organizarea protestelor din Egipt.

Like

Inspirati tot de reteaua de socializare online Facebook, un cuplu de israelieni a ales sa isi boteze bebelusul Like - la fel ca butonul care apare sub fiecare poza, link sau comentariu ori postare de pe site.

Parintii incercau sa aleaga pentru fetita lor un nume original, unic. Ei sustin ca nu este o simpla porecla, ci ca este inregistrat in acte. In plus, motiveaza alegerea facuta pe ideea ca pur si simplu le place semnificatia din spatele acestui nume.

Alte recomandari de nume ciudate cu inspiratie tehnologica


Aceste 2 nume ne-au facut sa ne gandim o lista intreaga cu potentiale nume inspirate de retele de socializare, componente de calculator, telefoane sau aplicatii pentru telefoane inteligente.

Printre recomandari se numara:

Twitter

Daca e Facebook, de ce nu si Twitter? Pare un nume destul de potrivit pentru o fetita. Si ce daca inseamna trancaneala sau vorbarie, conteaza mai mult notorietate si originalitatea numelui, nu-i asa? Mai ales ca il poti striga Twitt sau Twitty in functie de ce este, fetita sau baietel!

Share

Daca e Like, atunci sa se completeze tacamul si cu Share. Cui credeti ca i-ar sta mai bine cu acest nume, unul baietel sau unei fetite? Eu zic ca daca israelienii care au pus numele copilului Like mai fac un bebe sa il numeasca Share, ca doar sunt "frati" si pe site. Sunt unul langa altul si nimic nu ii poate dezlipi.

Ericsson

Eric nu mai este la moda pentru numele copilului. I-a luat locul numele faimosului telefon de la Sony. Daca stam sa ne gandim nici Sony nu suna rau pentru un nume de baiat.

Linux

Windows si-a pierdut de mult timp din originalitate si interes. Vine tare din urma Linux, un alt sistem de operare pentru calculatoare. Iar numele este foarte potrivit pentru un baietel inteligent si frumusel, nu-i asa?

Google

Cel mai puternic si cunoscut motor din cautare isi cauta "fini" pentru a-i "boteza". Cred ca baieteii ar putea fi norocosii purtatori ai acestui nume. Nu este un nume potrivit pentru fetite, dar cine stie? Poate se adapteaza!

Trojan

Numele de Traian ne sugereaza spirit de lupta si curaj si pare un nume potrivit pentru un copil. Dar de ce sa nu fii mai originala si sa iti numesti bebelusul dupa virusul puternic de care se tem toate calculatoarele din lume?

Trojan inspira a personalitate puternica, rezistenta in fata multor lupte si tentative de doborare si se adapteaza, regenereaza si devine din ce in ce mai puternica pe masura ce trece timpul. Sa speram ca nu va va fi "lovit" de vreun antivirus!

Nokia

nume_de_copii_nokiaMerita si acest brand de telefoane - si nu numai - sa fie purtat ca nume de un bebelus. Mai exact de o fetita dragalasa! Ar fi cam ciudat sa iti numesti baietelul astfel. Si daca ai mai multi copii, poti sa ai o intreaga gama de firme in casa. Ce zici de Motorola daca e fetita sau Samsung, daca este baietel?

Page

In strainatate numele Paige este foarte cunoscut si ales foarte des pentru fetite. Insa daca sa ne adaptam tendintelor de inspiratie tehnologica, am putea sa ne facem ca uitam ca numele se scrie cu "i" la mijloc, transformandu-se in Page. Paginile de internet sunt indispensabile mediului online, asa cum orice familie trebuie sa aiba o "Page" a ei, adica un copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume la moda copii Alegere nume copii Nume ciudate copii Nume bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre