Nume de copii deosebite

/ / Modificat: 2014-03-03
Nume de copii deosebite

Numele de copii deosebite, atat din Romania, cat si din strainatate, sunt fie cele care au o insemnatate speciala, o sonoritate spectaculoasa, fie cele care reprezinta variatiuni creative ale unor nume populare sau care pur si simplu sunt rare. Daca esti in cautarea unui nume nemaiauzit sau nemaintalnit pentru copilul tau, iti punem la dispozitie cateva sugestii, atat pentru fetite, cat si baietei, pentru mai multa inspiratie!

Foto: babynameworld.co.uk

Nume de fete deosebite

Oriana sau Ariana

Oriana sau Ariana sunt doua nume deosebite de fete si foarte rar intalnite pe la noi prin tara. Sunt doua nume melodioase si pline de insemnatate.

Oriana este italienesc, dar are origini latine, simbolizand rasaritul, iar Ariana are o insemnatate biblica deosebita, semnificand "cel mai sfant".

Este un nume special, care va avea un impact pozitiv, puternic pe oriunde va merge.

Ingrid

Ingrid nu este un nume foarte rar, dar este deosebit. Foarte putini opteaza pentru acest prenume, deoarece este destul de pretentios. Insa este o alegere frumoasa si rara, care o va deosebi pe fetita ta de celelalte si o va ajuta sa isi creeze o personalitate proprie.

Serena

Nu este Selena, nici Sara, este Serena, un nume superb, melodios, care provine de la seren, adica linistit, calm, impacat cu sine.

Un nume curajos si melodios, care poate fi o optiune interesanta pentru botezul viitorului tau bebelus.

Alana

Alana este un nume rar intalnit la fetite, dar extrem de placut ca sonoritate. Este una dintre cele mai interesante alegeri pentru parintii care vor un nume original si creativ pentru bebelusul lor.

Alisa sau Alisia

Cand nu vrei sa o cheme nici Alice, nici Alessia, dar vrei sa pastrezi radacina numelui, poate te tenteaza Alisa sau Alisia, doua derivate extrem de interesante si rare. Nu doar ca sunt deosebite, dar suna si foarte bine.

Matiana

Forma feminina a lui Matei, Matiana, este destul de neobisnuita, dar suna exceptional si reprezinta o alegere unica pentru o fetita.

Are o sonoritate ampla, intensa si poate deveni un ajutor in cladirea stimei si increderii de sine a oricarei fetite.

Nume deosebite de baieti

Matius

In Romania, intalnim mai mult variantele de Matei sau Mateo, dar mai rar Matius, un prenume foarte inspirat si original pentru viitorul tau baietel.

Tiberius

Desi Tiberiu este un nume care se regaseste adesea printre numele de baietei, latinescul Tiberius, de unde deriva primul, este mai rar intalnit, desi este mai special si mai de impact.

Calin

Calin este un nume masculin destul de rar, desi este 100% romanesc si are si semnificatia de frumos si puternic, calitati pe care orice parinte le vrea pentru copilul lui.

Parintii prefera mai degraba varianta Catalin, mult mai populara, insa daca vor sa faca o alegere deosebita, ar trebui sa se reorienteze si sa aleaga vaianta clasica, originala a lui.

Albert

Poate ca nu este foarte rar sau unic, insa Albert este un prenume masculin special. Impozant si puternic, a fost numele multor printi si imparati, dar si al unor personaje de vita nobila ale istoriei.

Daca vrei sa iti deosebesti baietelul de ceilalti copii, atunci alege numele Albert, care ar putea servi si ca un impuls in crearea unei personalitati puternice si impunatoare in societate.

Eusebiu

Eusebiu este un nume destul de neobisnuit, dar care poate reprezenta o alegere inspirata pentru botezul unui baietel. Este un nume cel putin interesant si provine de la forma greceasca "eusebes", care inseamna "pios".

Adam

Chiar daca este primul barbat lasat pe Pamant de Dumnezeu, iar numele lui poate fi considerat cel mai vechi din lume, nu mai este atat de intalnit printre copiii anului 2011 sau 2012.

Desi este mai frecvent intalnit in alte nationalitati, la englezi sau americani, Adam ar putea fi un prenume care ar putea fi dat cu succes si unui copil din Romania. Este o alegere deosebita si rara, care l-ar ajuta pe micut sa se diferentieze de ceilalti copii.

Tu mai stii si alte nume de copii deosebite sau speciale? Pe micutul tau cum il cheama? Ai preferat un nume popular sau rar? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii deosebite Nume copii Alegere nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre