Nume de baieti din 5 sau mai putine litere

/ / Modificat: 2017-10-17
Nume de baieti din 5 sau mai putine litere

Daca esti insarcinata si astepti un baietel, sigur esti in cautarea numelui potrivit. Iti doresti un nume sonor romanesc, unul usor de pronuntat sau unul mai deosebit? Avem pentru tine cateva idei de nume de baieti cu semnificatii deosebite, formate din cinci sau mai putine litere.

Alin - semnificatia acestui nume sugereaza "ceva nobil, pretios, iubit", cu puterea de "a alina".

Andi - acest nume semnifica "barbatie, temerar, curajos, luptator".

Crin - persoanele care poarta acest nume sunt efervescente, ambitioase si au incredere in propriile forte, avand toate sansele sa obtina succesul foarte usor.

Dan - numele are origine ebraica si inseamana "judecator", "Dumnezeu este judecatorul meu".

Dima - inseamna "iubitor al pamantului" si este un nume deosebit.

Dinu - inseamna "constant, statornic" si este un nume cu puternice radacini romanesti.

Doru - este un nume mai putin folosit in ziua de azi iar etimologia sa inseamna "legiuitor, conducator".

Emil - este un nume frecvent in tara noastra si inseamna "a nazui, a excela".

Eric - numele celor invingatori, semnificatia este "mereu conducator".

Gelu - este un posibil derivat al numelui Gheorghe si este mai putin intalnit in zonele urbane. Provine din greaca si inseamna "agricultor", "lucrator al pamantului".

Ilie - semnifica "Dumnezeu este Domnul meu" si este un nume care potrivit persoanelor religioase.

Ion - inseamna "a avea mila, a face favoare", iar principala trasatura de personalitate a persoanelor care poarta acest prenume este adaptabilitatea.

Ioan - semnificatia numelui este "dar de la Dumnezeu" si este un prenume sonor, romanesc.

Ivan – numele inseamna "milostiv", iar persoanele care poarta acest nume sunt energice, luptatoare si dau dovada de o vointa puternica.

Laur - laurul este simbolul victoriei, astfel incat este un nume destinat invingatorilor. Este un diminutiv al numelui Laurentiu.

Luca - inseamna "aducator de lumina" si se gaseste pe lista scurta a multor parinti in ultimii ani.

Max - derivat din Maximilian, este un nume destul de des intalnit in ultima vreme si semnifica „cel mai mare, cel mai grozav”.

Nelu - Este diminutivul numelui romanesc Ion. Purtatorul numelui este o persoana serioasa, responsabila si stabila. Are tact si diplomatie, este onest si responsabil.

Paul - etimologia numelui este "umil". Persoana ce poarta acest nume este extrem de atasata valorilor sociale, ordinii si traditiilor.

Radu - inseamna "cel fericit" si sugereaza o persoana vesela, plina de viata.

Toma - inseamna "geaman". Purtatorul numelui de Toma este o persoana tacuta, inteligenta si inventiva, cu o natura analitica predominanta.

Vlad - poate fi de sine statator sau diminutiv de la Vladimir, Vladislav si inseamna "a stapani, a conduce, a domni". Persoanele care poarta acest nume aspira la stabilitate si armonie, sunt rezervate si sensibile.

Cand copilul tau va veni pe lume va fi nevoie de o singura privire pentru a-ti da seama ce nume i se va potrivi. Indiferent ce nume vei alege pentru cel mic, este important sa fii impacata ca este cel mai potrivit. Nu decide doar sub influenta numelor la moda din momentul respectiv.Bazeaza-te si pe intuitia ta feminina. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume baieti Alegere nume baieti Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre