Nume ciudate de copii

/ / Modificat: 2013-11-07
Nume ciudate de copii

Epoca in care Maria, Andrei si Ioana erau cele mai alese nume de copii in Romania apune treptat, dar sigur facand loc unei noi generatii. Parintii aleg idolii cartilor sau filmelor preferate si isi numesc astfel copilul. Unii apeleaza la istorie si la nume cu incarcaturi profunde, in timp ce altii urmaresc ce nume a mai pus Angelina Jolie sau Jennifer Lopez pentru a  le copia ideile. Alti parinti gresesc pur si simplu fatal inventand nume care costa onoarea si demnitatea viitorului copil.

Sunt sute, poate mii de nume ciudate in Romania, dar noi am ales unele special pentru a ne amuza un pic. Mamicile de pe forumul Copilul.ro au dezbatut subiectul numelor cel putin dubioase de copii,  unele chiar intortcheate, iar noi am facut o selectie si ti le prezentam pe cateva dintre ele.

Tot ele explica si cum au ajuns unii parinti sa puna asemenea nume.

Ioanita si Dariu

Cristina Elena ne impartaseste ca Ioanita si Dariu sunt doi nepotei de-ai ei care au aceste nume inedite, usor deviate de la Ioana si Darius. Suna ciudat, nu-i asa?

Suplexxa si Suplexum

Diana_Andreea: Iata ce nume le-a pus un profesor de istorie din orasul nostru copiilor lui: Suplexxa pentru fata si Suplexum pentru baiat. Tipul era obsedat de istorie si le-a ales acest nume dupa petitia sau ce o fi fost Suplex Liberum Valahorum. Copii au fost marcati pe viata de numele lor ciudate....am inteles ca acum, adulti fiind, au putut sa isi schimbe numele obtinand in acest sens o hotarare judecatoreasca.

Andresa

Diana_Andreea: Un alt nume ciudat pe care l-am auzit e Andresa (derivat de la Andreea, poate)...altele nu imi vin acum in minte...dar de multe ori m-am mirat si eu cum unii parinti nu se gandesc ca alegerea numelui are o importanta covarsitoare pentru viitorul copilului.....

Erna

Denyy10: Pe fetita mea o cheama Rihanna... un nume mai rar intalnit este Erna,este nume pus de bunicul meu verisoarei mele.

Maya Hiperboreea

Valye: Tocmai citeam azi in ziar ca pe fiica antrenorului echipei de fotbal Gaz Metan Medias, Cristi Pustai, o cheama Maya Hiperboreea. Explicatia? Cristi Pustai iubeste poeziile lui Adrian Paunescu, una dintre preferatele lui fiind poezia "Emigranta Hiperboree". Si de aici numele fiicei sale... Eu sunt de parere ca si nume ca Ghiocel, Bujor, Mugur sunt nepotrivite pentru un copil. Sau mai auzisem un nume ciudat de fetita, Dacia Musata.

Chiara si Agnana

Iona: Pe fetita nasilor o cheama Chiara .Eu una cand am auzit ce nume ii pune fetitei tare m-am mirat, aici mai suna cum suna cand il pronunti, dar in romaneste suna tare rau. O vecina de-a mea cand a nascut a zis ca vrea sa ii puna un nume la fetita cum nu mai are nimeni si i-a pus Agnana. Ambele mi se par tare ciudate.

Dalila, Riviera si Lamaia

Wondermom: nume ciudate ale unor fetite de etnie roma - Riviera si Lamaia; un alt nume care mi se pare mai ciudat este Dalila (o nepotica de-a mea)

Bradut-Olt si Stejarel-Mures

Gabitzza: Eu am intalnit o combinatie foooaaarte ciudata de nume la niste prieteni frati. Pe unul dintre ei il cheama Bradut-Olt si pe celalat Stejarel-Mures (ambele fiind prenume).

Semaforo

Snowdance22: cand eram in maternitate, era acolo o sud-americana care si-a "intitulat " copilul nici mai mult nici mai putin decat Semaforo!!!! . Cred ca nu necesita traducere...

Pulina

Niconor: Eu cel mai tare nume l-am auzit de la o profa care ne povestea ca o cunostinta care era in stare de ebrietate a declarat fata cu numele Pulina (in loc de Paulina), iar numele de familie era Pomana. Va dati seama cum suna Pulina Pomana? (imi cer scuze de la cei pudici). Bineinteles ca fata si-a schimbat numele cand a crescut, dar pana atunci a fost tinta ironiilor celor care-i stiau numele. Consider ca noi parintii trebuie sa fim foarte atenti cand alegem numele copilului, caci el o sa-l reprezinte pe tot parcursul vietii.

Alte nume ciudate de copii

Aglaia – oricat ar semnifica splendoare, frumusete, glorie, stralucire, briliant sau sclipitor, parca la pronuntie nu are deloc asemena atribute, nu-i asa?

Belizarie – un nume cu prea mare greutate fonetica pentru un nou-nascut, desi el are semnificatia de vlastar, copil... suna mai degraba a bunicul din epoca de piatra.

Agamemnon – un nume complicat al unui erou grec, cam complicat pentru zilele noastre

Afina – o fi afina buna la gust, dar nu si pentru numele unei fetite

Carmina – am intalnit acest nume de cateva ori, este destul de ciudat si ma duce mereu cu gandul la carminul folosit la manichiura.

Chiriac – un nume religios semnificand dumnezeiesc, dar un pic cam prea serios pentru un nume de copil.

Mai sunt foarte multe, si nu intram in detaliile alegerilor de etnie rroma unde Lamaita, Riviera, Argentina, Trandafira ori Jose Manuel, Elvis sau Armando, Obama raman in topul preferintelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Alegere nume copil Nume ciudate copii

Articole recomandate

Citeste si despre